Jag har inte lyssnat alltför mycket på The Sounds men det är alltid kul att se dem live. De bjuder alltid på en kul show och massor av ös. Publiken är inte sen att haka på och det röjs rejält framför scenen. Man har inte tråkigt en sekund! Låtar som Seven Days a Week och min favorit Hurt You hjälper till att höja temperaturen ytterligare. Alla år av turnerande runt om i världen märks tydligt. De har massor av erfarenhet och vet hur man ska ta en publik. Som när publiken får rösta om vilken låt som ska spelas härnäst. Vinnande ur kampen går Night After Night och Maja Ivarsson uppmanar publiken att sjunga med.

Maja är väldigt karismatiskt och hamnar automatiskt i blickfånget. Hon kan linda publiken runt sitt lillfinger. De klappar, viftar och sjunger på kommando. Hon är en så pass självklart frontfigur att jag ibland glömmer bort att det är ett band jag ser och inte en soloartist.

Spelningen börjar lida mot sitt slut när Living in America slängs in och publiken får en energikick och det hoppas både till höger och vänster om mig. Sista ordinarie låt blir Ego, en annan av mina favoriter.  När de sista tonerna av extranumret Tony the Beat klingat ut har årets upplaga av Popadelica tagit slut. Jag känner mig mer än nöjd med denna mjukstart på festivalsäsongen.

Calle Kristiansson, Rock the lake, Växjö, 2010-05-22
The Mobile Homes, Popadelica, Huskvarna, 2010-05-01

Pin It on Pinterest

Share This