Redan i min recension av deras senaste platta Something to die for konstaterade jag att de utvecklats och blandat in en hel del electronica i sin musik, så jag tog ju givetvis chansen att se dem på Siesta! för att se hur det funkar live.

De inleder med plattans fantastiska förstaspår It’s so easy och följer genast upp med Dance with the devil och jag är redan där galet nöjd. Detta tillsammans med Majas grymma publikkontakt gör att de öppnar starkt och får till en rejäl allsång redan i gamla Seven days a week.

The Sounds har turnerat väldigt mycket under åren och det märks att det är ett rutinerat band som står på scen, publiken sjunger allsång i snart sagt varenda text och reagerar på minsta vink från Maja – under Living in America får hon varenda kotte framför Fiesta! att hoppa i takt.

Det är ju så att med Maja Ivarsson händer det alltid något på scen. Hon vevar runt med mikrofonen, sitter på monitorerna, hoppar runt på scenkanten, letar sig innanför tröjorna på grabbarna eller rotar bakom gitarrerna. Kanske inte alltid helt rumsrent, men å andra sidan är The Sounds ingen reklamkampanj för Hälsovårdsnämnden heller – det finns gott om både öl och cigg på scen och Maja skäms inte för sig med anspelningar på både det ena och det andra.

Queen of apology, Paint by numbers, The no no song, Rock n roll – det är full fart mest hela tiden. När de avslutar med Tony the beat och Hope you’re happy now har de visat att de vet hur man river av en festivalspelning. Tack!

 Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här. 

 

Radio Luxemburg, Siesta!, Hässleholm, 2011-06-03
Slagsmålsklubben, Siesta!, Hässleholm, 2011-06-03

Pin It on Pinterest

Share This