Nu står de alltså på en scen i Växjö, tyvärr utan någon av de forna medlemmarna. Två av dem har gått bort. Andy Scott, som är den enda som är kvar av The Sweet är tyvärr inte han heller med ikväll på grund av sjukdom. Andy ersätts av Martin Mickels som verkligen står för öset i bandet. Kul att se!
Så egentligen är det inte Sweet alls som står där uppe.
Brian Connolly som var Sweets ansikte utåt lämnade gruppen 1979. Det ryktades då om att den nu nyss bortgångne sångaren Ronny James Dio, ringt upp gitarristen Andy Scott för att han ville vara med i gruppen. De tackade nej för att de ville fortsätta utan nya medlemmar.

Nåväl, det här skulle ju inte bli någon rockhistoria utan en recension så jag får återgå till det.
Jag var förväntansfull över att få höra alla de där gamla låtarna igen och jag måste säga att det kändes precis som jag minns det, nästan i alla fall.
Den nuvarande sångaren, Peter Lincoln, sjunger nästan lika bra som Brian gjorde. Man märker förstås av att det gått några år och låtarna låter inte exakt som de gjorde då. Men det är kul, det är kult och det är faktiskt både proffsigt och bra.
De inleder med en tyngre Hellraiser än vad jag minns och fortsätter med Burn on the flame. Därefter hälsar sångaren/basisten Peter Lincoln oss välkomna och meddelar att han är väldigt glad att vara i Sverige och Växjö. Jubel i publiken följer.
De fortsätter med The Sixtens och den är klockren med perfekta körpartier av de andra medlemmarna.
Därefter får vi oss ett medley med några av de mer kända låtarna, Coco, Funny-Funny, Poppa Joe och en mindre bra Wig-Wam-Bam. Naturligtvis uppskattades det oerhört av publiken men jag kan väl inte påstå att det var jättebra.
Sedan får vi riktigt bra versioner av bland andra, Little Willy, Love is like Oxygen, Action, Fox On The Run och Blockbuster. Efter inklapp och jubel i publiken kommer de åter och ger oss ev suverän Ballroom Blitz.

En tidningsrecensent sa till mig innan i telefonen: Annika, du kommer säkert tycka att de är bra bara för att du tyckte det förut för cirka hundra år sedan. Men nej, jag tycker det var bra. Det var kul och proffsigt och jag älskar alla de där låtarna nästan lika mycket fortfarande som då.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Alphaville, Rock the lake, Växjö, 2010-05-22
Joel Alme, Rock the lake, Växjö, 2010-05-22

Pin It on Pinterest

Share This