Kolossalt mycket folk har tagit sig till The Green stage för att insupa Timbuktu och Damn!s fantastiska blandning av storband och hiphop. De skapar magi av något som oväntat passar perfekt ihop. Blåsinstrument och rap går hand i hand i solskenet.
Superhiten Alla vill till himmelen men ingen vill dö går tyvärr i alldeles för högt tempo, det går inte att höra texten och ingen har en chans att kunna sjunga med. Resten av ditt liv går bättre, ett gemensamt hat mot de som svikit en föds och ljuder högt över festivalområdet.

Konserten är enligt regelboken och även om Timbuktu snackar bra, bandet spelar bra, dansar bra så får jag ingen wow-känsla. Är det för proffsigt? För folkligt och trevligt? Eller är jag bara kvar i känslan av det som Hoffmaestro gav oss? Frågeställningarna gnager i mig och tar fokus från själva konserten. Hur kan deras framträdande få de runt omkring mig att bli extatiska och dansa runt när jag jämför det med ett sömnpiller? Det är ungefär samma sound hela tiden, lite mycket på en gång så att inget instrument utkristalliseras.
Jag kommer fortfarande gilla Jason Diakité, men den här konserten går inte in bland mina höjdarupplevelser. 

Stone sour, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2013-06-28
Hoffmaestro, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2013-06-28

Pin It on Pinterest

Share This