Tove Styrke har inte elementen med sig, strax innan hon går på öppnar sig himlen och levererar Putte i Parkens första rejäla skur, en skur som återkommer flera gånger under konserten.

Men det finns gott om mer eller mindre sjöblöta fans framför Baby Joy-scenen som inte bryr sig ett smack om regnet, mestadels unga tjejer i tonåren som ger upp ett gallskrik så snart de ser Tove eskorteras upp på scen under en kartong som skydd mot regnet.

Redan under inledande Beating on  a better drum och Million pieces eldar hon på den lättflörtade publiken, klappar i händerna och sprutar vatten (!) på dom från sin vattenflaska. Tycker hon kanske inte det regnar tillräckligt?

Personligen är jag inte så våldsamt tilltalad av electropop, men hon kämpar på i regnet och den relativt stora publiken är med på noterna hela tiden. Förvånansvärt många på plats trots det usla vädret och åskan som rullar kring kullen vi står på.

Däremot får de jobba lite på kommunikationen inom bandet, det händer flera gånger att de sparkar igång nästa låt medan Tove pratar med publiken och hennes röst dränks fullständigt av musiken. Men vi får väl hoppas att sådant sätter sig framöver.

Totalt sett blir det en arbetsseger för Tove Styrke. Trots de usla förutsättningarna far hon runt på scen och har publiken på sin sida hela tiden. Helt klart har Tove Styrke framtiden för sig, ge henne ett album till i ryggen och ännu mera rutin på scen – då blir det åka av på riktigt!

 

 

Sparzanza, Putte i Parken, Karlskoga, 2011-07-07
Dia Psalma, Putte i Parken, Karlskoga, 2011-07-07

Pin It on Pinterest

Share This