Twisted Sister är ute på sin sista turné, något de med emfas påpekar flera gånger under giget. ”This ain’t no Scorpions retirement! Keep anouncing their last tour… They’re still around!” Det här är sista turnén och sen är det slut.

Det är däremot helt klart att Sverige och Sweden Rock Festival har en speciell plats hos bandet, det här är fjärde gången de headlinar festivalen och det var just här som de gjorde sin första festivalspelning efter att ha återförenats 2003.

Konserten blir också en hyllning till avlidne trummisen AJ Pero, både i stort men speciellt under The Prize som också tillägnas alla oss som förlorat någon. På Dee Sniders uppmaning lystes sommarnatten upp av ljuset från tusentals mobiltelefoner.

Det är svårt att tro på att det är ett gäng 60-åriga gubbar på scen, för det är full fart hela tiden. Många låtar vävs sömlöst ihop och det är versioner klart längre än på plattorna medan den månghövdade publiken hela tiden är med på Sniders upptåg.

Vad gäller låtarna så rotar de i backkatalogen och kör en hel del godis som inte hörs så ofta som Tear It Loose och Destroyer, men det är givetvis de största hitarna med We’re Not Gonna Take It i spetsen som drar mest jubel och allsång. En låt som aldrig verkar vilja ta slut, men som när den väl gör det förklarar Dee Snider att han vill framhålla det viktigaste han lärt sig under alla besök i Sverige och försvinner ut åt sidan.

Och kommer tillbaka med en kopp kaffe. ”What? It’s a fika break!”

Efter en oerhört lång It’s Only Rock ’n’ Roll (But I Like It) och ett gäng extranummer är det slut för Twisted Sister i Sverige. De kommer vara saknade för de slutade banne mig på topp!

Nej, nu är det dags för en fika…

 

Setlist
What You Don’t Know (Sure Can Hurt You)
The Kids Are Back
Burn In Hell
Destroyer
Like A Knife In The Back
You Can’t Stop Rock ‘n’ Roll
The Fire Still Burns
I Wanna Rock
I Am (I’m Me)
The Prize
I Believe In Rock ‘n’ Roll
Under The Blade
We’re Not Gonna Take It

(Fikapaus)
It’s Only Rock ‘n’ Roll (But I Like It)

Extranummer
Come Out And Play
Tear It Loose
S M F

Dan Baird and Homemade Sin, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2016-06-11
Foreigner, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2016-06-10

Pin It on Pinterest

Share This