Musicstage.se

Front 242, Bodyfest, Stockholm, 2010-10-09

 

EBM- pionjärerna Front 242 har under åren som gått experimenterat en del med sina gamla alster och haft en tendens att mixa sönder det redan uppskattade materialet. Därför är förväntningarna höga inför kvällens största och sista spelning.

Att bandet varit med en längre tid märks tydligt. Inte i första hand på grånat hår eller skrattrynkor utan snarare på att man lagt en bit av sin image åt sidan. Nog för att kängorna är snörda och de skottsäkra västarna sitter tight, men musiken får ändå stå i ständig fokus.

En del lite nyare material smyger sig in i spellistan, kvällen visar sig emellertid vara främst till nostalgikerns ära. Body To Body spelas tidigt och det låter, åtminstone nästan, som det gjorde förr. Låtar som Tragedy For You och Welcome To Paradise får även dem behålla mycket av sitt originella ljud. Spelningens klimax är Headhunter då det uppstår en allsångsliknande stämning framför scenen. Publiken sjunger med för full hals och på backdropen får man, om man behöver, hjälp med att hålla räkningen.

I det stora hela är spelningen en hyllning till den gamla skolan och Front verkar ha tröttnat lite på tanken att förnya det föråldrade. Detta har dem ju trots allt redan lyckats göra, flera gånger. Förhoppningsvis vågar de nu ta ett steg tillbaka och låta det nya influeras av det gamla. Av att döma på Bodyfest- publiken är det då det blir som bäst.

Åttahundra personer kan ju knappast ha fel. 

Visa alla artiklar av Josefine Lindberg (35 st)

A-Ö

2013

2012

2011

2010

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)