Musicstage.se

Bråvalla 2013

Volbeat, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2013-06-29Volbeats konsert maler på i en och en halv timme, men hinner inte säga mig någonting alls. Vad som befinner sig på scenen är ett rockband som står rakt upp och ner och spelar rockmusik. Jag håller nästan på att tråkas ihjäl.

Läs mer...

Thåström, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2013-06-29Thåström har genom årens lopp ständigt förnyat och förändrat sitt musikaliska uttryckssätt. Består gör dock den bottenlösa inlevelsen. Han talar helt och hållet sitt eget språk, det känns nästan löjligt att en nittonårig stackars skribent ska försöka ge sig i kast med att tolka det. Men kontexten bakom djuriska skrik verkar rimlig.

Läs mer...

Mando Diao, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2013-06-29När Gustaf Norén och Björn Dixgård äntrar scenen i varsin lång rock är min första spontana tanke: the fuck har ni på er, killar? Men det släpper jag ganska fort.

Läs mer...

Lindsey Stirling, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2013-06-29

Med violinen som danspartner virvlar hon runt på scenen, ackompanjerad av synt och trummor, en söt liten tjej i häftiga kläder med fenomenalt stor scennärvaro. Lindsey Stirling heter yrvädret som går loss framför den ivrigt påhejande publiken. Hon spelar elektronisk dubstep-stil på sin fiol och den säregna mixen blir otroligt bra tillsammans. 

Läs mer...

Syster Sol, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2013-06-29

Det blir lite mer sommar när Syster Sol står på scenen och ger oss skönt reggaegung i det färgglada scenljuset. Med en bit fantasi kan man blunda och nästan tro sig vara på en strand med en paraplydrink i handen. Jag önskar att det hade varit aningen varmare och lättare att sitta i gräset och njuta av Syster Sols äkthet och storhet. Reggae är inte min favoritgenre, men jag älskar Syster Sol. 

Läs mer...

Alina Devecerski, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2013-06-29Alina Devecerski skiljer sig egentligen bara på ett plan från andra pressplayartister – hon sjunger på svenska. Om än inte så välformulerat och polerat, så äkta och hjärtligt. Texterna är talspråkiga, närmast slangiga, och därmed väldigt nära. De bärs upp på framträdandets stabilaste pelare, Alinas röst, som faktiskt når oanade höjder.

Läs mer...

The Sounds, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2013-06-29Publiken är väldigt taggad på att få höra The Sounds. Under en mörk himmel står de och väntar på att Maja Ivarsson och gänget ska komma in. De kliver på till introt av No one sleeps when I’m awake och kör full fräs från första början.

 

Läs mer...

A day to remember, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2013-06-29

Det är den yngre generationen som samlats för att titta på punk-rock-metalcore-bandet A day to remember. Själv är jag inte bekant med dem och tänker först att de är lite som de rockbanden jag lyssnade på när jag var lite yngre och mer arg av mig. Men redan i första låten förstår jag att så inte är fallet. Det här är mycket hårdare än så.

Läs mer...