Musicstage.se

James McCartney, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2013-06-29

På grund av en fånig rädsla för regnet kommer jag iväg lite sent och missar tyvärr första stunden av James McCartneys konsert. Innan hade jag lyssnat lite på hans låtar för att skaffa mig en uppfattning och gillade det jag hörde. Att han är son till legenden Paul McCartney gjorde inte att förväntningarna sänktes. 

Det första som förstör upplevelsen är det högljudda skränet, eller förlåt, jag menar musiken, från Parkway drive. För mig är det konstigt att de låter en halvakustisk akt spela samtidigt som en väldigt högljudd. Sen är inte McCartney så entusiastisk heller, kanske känner han också att det inte är en optimal plats att spela på. Jag hade hellre sett honom på en mindre scen, för det är ändå bra det lilla jag hör. Sångrösten har ett eget sound, något som sannerligen behövs i den här genren.

I övrigt blir det rätt tråkigt att titta på. Både bristen av intresse från McCartney och den torra publiken plus det faktum att han inte har en tillräckligt stark nisch för att slå sig igenom skapar en air av slätstrukenhet. Det är synd, för på skiva låter det rätt bra. 

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)