Musicstage.se

Foxes, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2014-06-27

Foxes, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2014-06-26

Det har samlats bra med folk i Pacific-tältet och de som står där visar på att det inte bara är de som flytt från regnet. Foxes har snabbt blivit populär och framgångarna har varit stora sen debutalbumet Glorious 2012. Inför Bråvallafestivalen har hon blivit uppräknad som ett av helgens guldkorn som inte bör missas.

 

Den vackra rösten fyller upp tältet och hennes scenspråk är bra varierat till låtarna. I en cover på Pharells Happy börjar hon väldigt lugnt och vackert stillastående med lite passande armrörelser för att sen börja hoppa och dansa runt när den drar igång. Den går sen snyggt över i Massive Attacks Teardrop. Emellanåt i de mer fartiga låtarna håller rösten inte riktigt, jag tycker det svajar lite för mycket i tonerna. Jag såg att hon hade en dialog med monitorteknikern, så kanske var det bara dålig medhörning.

Jag hade läst på innan om henne och att det hon spelade var electropop, men det känns mest som pop för mig, och de flesta låtarna känns det som jag hört förut, fast jag inte kan placera dem. Jag hade väntat mig lite mer coolhet och power från henne, det känns lite tamt. Publiken är i alla fall med på noterna och sjunger med. I slutet spelar hon Let go for tonight och det bringar fram mycket sång och dans från publiken. Hon är bra på att ha kontakt med dem hela tiden jag tror att hon kommer kunna gå långt, både som liveartist och låtskrivare.  

FotonFoton från konserten finns här.

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)