Musicstage.se

Dans Dakar 2014

Die Antwoord, Dans Dakar, Stockholm, 2014-08-09

Jag skulle nog våga mig på att säga att Die Antwoord är kvällens mest efterlängtade och utstickande akt. Vart ska man börja egentligen? Detta är ett uppträdande som måste ses med två ögon.

Läs mer...

The Glitch Mob, Dans Dakar, Stockholm, 2014-08-09

Jag var minst sagt spänd inför att få spana in trion i The Glitch Mob efter att ha hört deras låtar We can make the world stop och Our Demons. Låtar som faller mig perfekt i smaken. Inte trodde jag att det var möjligt att göra elektronisk musik som samtidigt kan ge en sådan rockkänsla.

Läs mer...

Buraka Som Sistema, Dans Dakar, Stockholm, 2014-08-09

Av en slump går jag förbi scenen vid kyrkan igen, precis då den portugisiska elektrodans-gruppen Buraka Som Sistema, drar igång på scen. I början är jag skeptisk till soundet. Jag har aldrig hört något liknande tidigare. En av sångarna klargör:”We are going to take you around the world. Right now it’s Africa. Don’t be shy”, säger han. Lite stelt är det i publiken i början men gruppen vet precis hur de ska värma upp även den stelaste beskådaren. Det är afrikanska influenser avzoukandkuduro, som det heter, som ackopanjeras av techno beats. Visst låter det spännande?

Läs mer...

Zedd, Dans Dakar, Stockholm, 2014-08-09

 

Dans Dakar är ingen vanlig festival. I hjärtat av Stockholm, på Riddarholmen, har man ställt till med en folkfest som inte kan jämföras med någon annan. Det fantastiska läget nere vid hamnen och Stockholms vackra arkitektur i bakgrunden, inger hopp om en lyckad festivaldag.

Läs mer...