Musicstage.se

Hultsfredsfestivalen 2013

                  Fatboy Slim, Hultsfredsfestivalen, Stoxa, 2013-06-15

Vilken överväldigande öppning av Fatboy slim, vi är hans våld på en gång. Lekfullheten, säkerheten, glädjen. En utstrålning jag inte hade väntat mig och den fantastiska videobackdropen tillsammans med musiken bjuder på total eufori. Min påhittade tävling om den största dansfest en mellan honom och Adrian Lux är snabbt vunnen. Med råge.

Läs mer...

Adrian Lux, Hultsfredsfestivalen, 2013-06-15

Jag och nästan alla andra vallfärdar till Blue stage efter att Band of horses spelat klart och jag förbereder mig på en stor dansfest. Det för genrens typiska överdimensionerade dj-båset med Lux skrivet i stora bokstäver lyses upp när han kommer in och tar plats bakom det. 

Läs mer...

                  Band of Horses, Hultsfredsfestivalen, Stoxa, 2013-06-15

Första intrycket jag får av bandet är inte så särskilt starkt. Sången är lite mesig, bandet står i princip bara rätt upp och ner och spelar sina låtar och jag tycker inte det räcker med lite 'wohooo' mellan låtarna för att det ska klassas som bra mellansnack. 

Läs mer...

                  Oskar Linnros, Hultsfredsfestivalen, Stoxa, 2013-06-15

Publiken framför scenen skapar med händerna samma bild som syns på backdropen, ett par händer som är beredda på att klappa. Kanske anspelar det på Oskar Linnros namn på senaste plattan, Klappar och slag.
En liten stund efter utsatt starttid kommer en energisk Linnros ut på scenen och sätter igång festen. Många flickhjärtan närmast scenen sätts i brand när han lutar sig så långt ut han kan och blickar ner på dem samtidigt som han diggar med i låten så att luggen yr. Direkt får han en bra kontakt med åskådarna, snackar ledigt och personligt till oss, och minskar på så sätt avståndet till festivalens största scen.   

Läs mer...

                 Tegan & Sara, Hultsfredsfestivalen, Stoxa, 2013-06-15

Systrarna räknar ut att det var fyra år sedan de var i Sverige senast, och med tanke på publikantalet har de varit efterlängtade. Jag har mött folk som ser det här som hela helgens stora höjdpunkt. Festivalens sköna stämning är på plats och både de som står och dansar framför scenen och vi som sitter på gräset får bra tillgång till enäggstvillingarnas berömda utstrålning och mellansnack. 

Läs mer...

Daughter, Hultsfredsfestivalen, Stoxa, 2013-06-15

Det är fler än jag som tar en paus i Oskar Linnros konsert för att gå till White stage för att se Daughter. I det blå-svarta tältet är det fullt med folk och röken ligger tät runt scenen. I ett blålila bakgrundsljus står de och skapar en stark atmosfär. Inget frontljus ligger på dem, och det bidrar till den intima stämningen. Det är som att bandet är i sin egen värld, men vi är inbjudna att ansluta till den. 

Läs mer...

Movits!, Hultsfredsfestivalen, Stoxa, 2013-06-15

Bandet påpekar det själva: det är kul att publiken har dansskorna på. Från start till slut är det dans både på scenen och framför den. Att lyckas med att hålla uppe ett sådant bra drag är det få artister som klarar, men det kan Movits! göra utan problem.
Det är härligt svängigt och jag som inte lyssnat så mycket på dem fastnar direkt för den superba mixen av dj, kontrabas och blåsinstrument. Det känns lite kabaré, jazz och hiphop med moderna beats. 

Läs mer...

Wintergatan, Hultsfredsfestivalen, Stoxa, 2013-06-15

Det var nog inte bara jag som skarpt ogillade när Detektivbyrån inte längre skulle spela tillsammans. Men när jag sen hörde talas om Wintergatan höjdes glädjen i mig.
Martin Molin skaffade tre nya bandmedlemmar och fortsatte utveckla sitt speciella sound med dragspel, xylofoner och karaktäristisk tretakt.

Läs mer...