Musicstage.se

Tegan and Sara, Hultsfredsfestivalen, Stoxa, 2013-06-15

                 Tegan & Sara, Hultsfredsfestivalen, Stoxa, 2013-06-15

Systrarna räknar ut att det var fyra år sedan de var i Sverige senast, och med tanke på publikantalet har de varit efterlängtade. Jag har mött folk som ser det här som hela helgens stora höjdpunkt. Festivalens sköna stämning är på plats och både de som står och dansar framför scenen och vi som sitter på gräset får bra tillgång till enäggstvillingarnas berömda utstrålning och mellansnack. 

De använder sig av tuff indiepop med synth-inslag och skapar ett lättlyssnat sound. Båda två sjunger väldigt bra och deras starka röster binds ihop av snygga stämmor. Gitarrerna används främst, men jag gillar när det kommer fram lite elektro-influenser med synt och piano.
Jag önskar att jag verkligen älskade det här, jag vill inte känna att det är lite slätstruket och oinspirerande. Men det gör jag tyvärr, enda låten som fastnar nämnvärt är Closer, som jag gillar mer och mer när jag lyssnar på den inspelade versionen. Tråkigt nog så är ljudet väldigt högt och skarpt, som om ljudteknikern glömt att vrida ner diskanten lite.

Alla i publiken verkar nöjda och glada, men för mig är det här ingen höjdare alls. De är duktiga och spelar bra, men när de slutat spela kan jag knappt minnas något annat än deras härliga utstrålning. 

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)