Musicstage.se

Oskar Linnros, Hultsfredsfestivalen, Stoxa, 2013-06-15

                  Oskar Linnros, Hultsfredsfestivalen, Stoxa, 2013-06-15

Publiken framför scenen skapar med händerna samma bild som syns på backdropen, ett par händer som är beredda på att klappa. Kanske anspelar det på Oskar Linnros namn på senaste plattan, Klappar och slag.
En liten stund efter utsatt starttid kommer en energisk Linnros ut på scenen och sätter igång festen. Många flickhjärtan närmast scenen sätts i brand när han lutar sig så långt ut han kan och blickar ner på dem samtidigt som han diggar med i låten så att luggen yr. Direkt får han en bra kontakt med åskådarna, snackar ledigt och personligt till oss, och minskar på så sätt avståndet till festivalens största scen.   

Bland de första låtarna hör vi Kan jag få ett vittne? och då lugnar han ner sig lite från sitt tidigare fladdrande runt scenen. Det fungerar utmärkt för honom, hans scennärvaro är tillräckligt stark för att nå ut till oss. Han spelar tidigt Hur dom än och det är smart att sätta en hög ribba direkt, vilket han lyckas hålla uppe högt hela konserten igenom i och med hans nästintill perfekta setlist.

Det enda jag har att klaga på är ljudet, det blir lite burkigt emellanåt och varken Linnros eller de andra i bandets sång hörs riktigt bra. För mig borde de genomtänkta texterna och de tekniskt bra låtarna med fina detaljer behandlas med mer vördnad. 

Jag är mycket positivt överraskad av Oskar Linnros, på något sätt hade jag fått för mig att han skulle vara svår och dryg, men jag blir extremt motbevisad. Han är ödmjuk och charmig, hela tiden håller han hög standard på allt från syntspelande, mellansnack och dansmoves. 

FotonFoton från konserten finns här.

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)