Musicstage.se

Fatboy slim, Hultsfredsfestivalen, Stoxa, 2013-06-15

                  Fatboy Slim, Hultsfredsfestivalen, Stoxa, 2013-06-15

Vilken överväldigande öppning av Fatboy slim, vi är hans våld på en gång. Lekfullheten, säkerheten, glädjen. En utstrålning jag inte hade väntat mig och den fantastiska videobackdropen tillsammans med musiken bjuder på total eufori. Min påhittade tävling om den största dansfest en mellan honom och Adrian Lux är snabbt vunnen. Med råge.

En enorm skärm bakom honom visar hela tiden nya saker, allt du kan tänka dig får sin egen plats där. En datoranimation av hans huvud som täcks med olika mönster medan den sjunger med i texten, psykedeliska former, ord om livet, den karaktäristiska acid smileyn och så otroligt mycket mer. Mellan varven visas livevideo på honom och det gör verkligen att hans karisma når ut till oss alla, plus att bilder på publiken visas då och då, och det höjer alltid jublen.

Tillsammans får vi en magnifik uppvisning i hur det här ska gå till. Första halvtimmen är en visuell fröjd. Efter den första delen, där fokus verkar ligga på att fantasifullt visa upp vad man kan ådstadkomma med kvalitativ teknik, spelas mer vanliga beats som får mig att dansa som jag nog aldrig gjort förr.
Det kommer dröja lång tid innan minnet av den här kvällen bleknar, om den någonsin kommer göra det. 

FotonFoton från konserten finns här.

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)