Musicstage.se

Elliphant, Kentfest, Stockholm, 2014-06-15

Elliphant, Kentfest, Stockholm, 2014-06-15

Elliphant tar mig med storm från första stund. Hon intar scenen med sådant självförtroende och blåser skjortan av oss med sin energi och kaxiga attityd. Tunga hiphopbeats blandas med rap och sång, och hennes engelska uttal har lite av en jamaican accent, det hörs speciellt i låten Music is Life, där jag också får tydliga vibbar av 90tal i trumkompet och av MC:ns rap.  

 

Hon frågar oss flera gånger om vi förstår hur glad hon är över att vara här, men svarar själv att det kan vi ju inte veta. Det skiner dock igenom rätt mycket att hon trivs på den här scenen. Hennes mellansnack lämnar en hel del att önska, det är som ett försök till att vara tuff och säga precis vad hon vill som inte riktigt fungerar för att hon fladdrar runt i ämnena hon pratar om.  

I en låt kommer det in två figurer i stickad helkroppsstrumpa som dansar till något jag inte vet vad jag ska kalla det. Dubstep? Ska? Hip hop? Oavsett vad så fungerar det överväldigande bra. Hennes låtar har bra variation, ingen låter som den andra även om de hamnar i samma musikstilsfack. Låten Only getting younger har hon gjort tillsammans med Skrillex och jag blir överförtjust i hur hon sjunger och rappar med en mörk tung röst. Hon påminner mig om Leila K, en annan kvinna med mycket attityd och karisma. Elliphant kör sin egen väg och hon är för mig efterlängtad på musikscenen, en som vågar ta nya vägar och göra precis det som hon vill.  

FotonFoton från konserten finns här.

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)