Musicstage.se

Malmöfestivalen 2011

MF/MB/, Malmöfestivalen, 2011-08-25

Först ut på Posthusplatsen denna dag är de svenska krautrockarna MF/MB/. Det är skralt med folk och stämningen är ljummen och det är med besvikelse i rösten jag måste säga att /MF/MB/ inte lyckades höja värmen.

Läs mer...

The Cave Singers, Malmöfestivalen, 2011-08-24

Scenen känns större när den endast befolkas av tre män med två gitarrer och ett enkelt trumset, men det enkla ska inte underskattas. Luften och rymden i det musikaliskt enkla upplägget lämnar utrymme för tankarna att vandra när Pete Quirk trollbinder publiken med sin raspiga röst.

Läs mer...

Tingsek & Vindla String Quartet, Malmöfestivalen, 2011-08-23

Magnus Tingsek är tillbaka i hemstaden Malmö för att avsluta sin turné. Med sig har han sitt band, samt stråkkvartetten Vindla. Under kvällen bjuds vi på många nyskrivna låtar, men även gamla hits i ny tappning.

Läs mer...

Powerplay, Malmöfestivalen, 2011-08-21

Powerplay är ett band som med traditionell banduppsättning (gitarr, synth, bas och trummor) spelar covers på gammal Nintendomusik. För en icke-spelnörd måste det här te sig helt galet och meningslöst, men det är i själva verket väldigt underhållande. Men så är ju jag en spelnörd också.

Läs mer...

Hardcore Superstar, Malmöfestivalen, 2011-08-20

Hardcore Superstar vet hur man charmar en publik. Kvällens spelning är inget undantag. Bandet levererar precis som väntat, även om det knappast kan räknas som en av deras bästa spelningar. En timmes hitskavalkad kryddad med charm och rockklichéer är vad vi får.

Läs mer...

Albin Gromer, Malmöfestivalen, 2011-08-19

Det kunde ju varit så mycket bättre. Det är min spontana reaktion. Albin Gromer presenteras som Malmös nya stjärnskott, efter att ha gjort ett bejublat framträdande på P3 Guldgalan tidigare i år. Men ett par välskrivna låtar och en bra soulröst räcker inte som bränsle till stjärnhimlen.

Läs mer...

CocoRosie, Malmöfestivalen, 2011-08-19

I CocoRosies försök att göra något annorlunda får jag mer känslan av att de inte vet vilket ben de ska stå på. Systrarna Casady lyckades knappt med konststycket att frälsa de redan frälsta denna kväll.

Läs mer...

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)