Musicstage.se

Metaltown 2010

In Flames, Metaltown, Göteborg, 2010-06-19

Det börjar tämligen intressant då A-Teams signaturmelodi klingar ut i högtalarna och monitorerna visar ett lite subtilt meddelande som lyder: "In Flames Town".

Läs mer...

Dark Tranquillity, Metaltown, Göteborg, 2010-06-19

För det första så måste jag påpeka en sak. Vad fan tänkte arrangörerna med när de bestämde sig för att ha Dark Tranquillity i close-up tältet? Det var verkligen överfullt med folk så hälften av publiken fick stå utanför där man knappt hörde något. Men trots det så lyckas göteborgs-bandet att imponera genom att alltid släppa material av otroligt hög kvalité.

Läs mer...

Dream Evil, Metaltown, Göteborg, 2010-06-19

Dream Evil är ett band som man inte behöver vara så insatt i metal-musik för att egentligen gilla. De är ett band som Iron Maiden som klarar av att med sin lättillgängliga och melodiska Heavy Metal att framkalla allsång, nävar i luften och stora applåder.

Läs mer...

Amon Amarth, Metaltown, Göteborg, 2010-06-19

Det har gått två hela år sedan sist Amon Amarth har spelat på Metaltown, men ändå så ser man fortfarande den välbekanta bakgrundsflaggan som är skivomslaget från deras senaste skiva Twilight Of The Thunder God (2008) och det är samma eldkastare som sprutar stora flammor så man tror Johan Heggs (sång) hår kommer brinna upp.

Läs mer...

Finntroll, Metaltown, Göteborg, 2010-06-19

Den här trallvänliga fusionen av death metal och folkmusik hade en väldigt svår uppgift idag då alla var väldigt sega och trötta från gårdagen samtidigt som det var ett kraftigt skyfall under deras set.

Läs mer...

Rammstein, Metaltown, Göteborg, 2010-06-18

Med ett dån och ett muller så äntrar Tyskarna scenen med den nivå av eldkraft som folk associerar Rammstein konserter med.

De skräniga gitarriffen blandade med den otroligt tunga basen och Till Lindermanns bullriga röst får en verkligen att vilja gunga på huvudet i takt tills du får nackspärr. Det är under den här konserten av alla under hela dagen som piren verkligen börjar skaka mest och att låtlistan var otroligt välvald var nog även det till stor hjälp.

Läs mer...

69 Eyes, Metaltown, Göteborg, 2010-06-18

Det här är ett band som jag inte hade så höga förhoppningar på men som verkligen omvände mig.

Läs mer...

Sabaton, Metaltown, Göteborg, 2010-06-18

Vad kan man säga om det här bandet? Endast en sak kan jag tänka på, och det är: Underhållare.

Läs mer...