Musicstage.se

Munken in the Park 2012

Linnea Henriksson, Munken in the park, Norrköping, 2012-07-07

Helgens enda kvinnliga artist, om man bortser från Me and my armys bandmedlem Helena Arlock, heter Linnea Henriksson. De flesta känner säkert igen henne från Idol där hon slog igenom via sin fjärdeplats. Nackdelen, i mina ögon, att vara med i Idol är att man får en stämpel. Att man i Linneas fall skulle bli ”Idol-Linnea” och på så sätt inte kunna köra sin egen grej. Jag skulle vilja påstå att det endast är två deltagare som har lyckats tvätta bort den stämpeln. Den ena är Amanda Jensen, den andra är kvällens artist, Linnea Henriksson.

Läs mer...

The Soundtrack of Our Lives, Munken in the Park, 2012-07-07

Efter att ljudet har bråkat lite i början av spelningen så hörs Throw it to the Universe ekandes mellan Norrköpings centrala stadsdelar. Jag anländer till Munken just under denna låt och märker att det relativt låga publikantalet från igår (bortsett från Graveyard) bara var en tillfällighet. The Soundtrack of Our Lives (TSOOL) var tillbaka på Munken för andra året i rad och det ville Norrköpingsborna inte missa.

Läs mer...

Graveyard, Munken in the Park, Norrköping, 2012-07-06

<Kvällens huvudakt och höjdpunkt. Wow!

Göteborgsbandet verkar vara omtyckta i Norrköping. Helt plötsligt var det lång kö in till öltältet och framför, jämte och till viss del bakom scenen var det fullt med folk. De flesta var här för att se Graveyard, den saken var säker.

Läs mer...

Entombed, Munken in the Park, Norrköping, 2012-07-07

I strålande sol och kvävande värme kliver metalbandet Entombed på scen. Jag ska vara ärlig och säga att det här inte är ett band jag ser jättemycket fram emot.

Läs mer...

bob hund, Munken in the Park, Norrköping, 2012-07-07

Mina damer och herrejävlar, det är inga tvivel om vilka som är det stora dragplåstret på den här festivalen. Det är inte heller några tvivel om varför. Långt innan bob hund kliver på scen är folksamlingen större
än den har varit på någon av de andra spelningarna och jag tror knappast att de lämnar någon besviken.

Läs mer...

Pg.Lost, Munken in the Park, Norrköping, 2012-07-07

Utan några som helst förväntningar går jag från hotellet för att recensera ett band jag aldrig hört talas om. Jag har inte lyssnat på någon av deras låtar och har ingen aning om vad som väntar. Det visade sig dock bli en glad överraskning.

Läs mer...

Me and my army, Munken in the park, Norrköping, 2012-07-06

Jag såg redan på affischen över helgens spelningar att Me and my army skulle sticka ut något från dagens uppställning av artister. Bandet har något år tillsammans på nacken nu, och jag har sett fram emot att se dem spela. Att få se en annan version av Kleerup än vad man har sett innan. Något nytt. Något fräscht.

Läs mer...

Year of the goat, Munken in the park, Norrköping, 2012-07-06

Upp på scen går några långhåriga killar och jag tänker, nu blir det att åka av. ”Rock on” eller något i den stilen. Och visst, de svänger med huvudet runt, runt och runt och håret flyger efter. Precis som hårdrocks-/metalband tydligen ska göra. Jag förstår dock inte varför. Men de hårdrocksinbitna i publiken älskar det.

Läs mer...

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)