Musicstage.se

Popaganda 2010

The Magic Numbers, Popaganda, Stockholm, 2010-08-28

The Magic Numbers är ett ett riktigt sömnpiller, och det kan faktiskt vara så att detta är den i särklass tråkigaste spelningen jag någonsin vart med om. Totalt intetsägande och det berör inte någon. Efter ett misslyckat allsångsförsök känns det även som att bandet själva svalnar av lite.

Läs mer...

Shout Out Louds, Popaganda, Stockholm, 2010-08-28

Stockholmsbandet Shout out Louds gör sig tämligen bra på hemmaplan. Eller ja, okej i alla fall. Det är ganska så slätstruket, och inget extraordinärt händer. Men de har en hel del bra låtar som gör sig bra live.

Läs mer...

Hästpojken, Popaganda, Stockholm, 2010-08-28

Dagen till ära bjuder Hästpojken på en väldigt städad och inte fullt så stökig spelning som jag är van vid. Troligtvis är det scenens storlek och avståndet mellan dem och publiken som spelar in. Frontmannen Martin Elisson är också han osedvanligt städad dagen till ära, trots förkylning.

De öppnar upp med Ett bättre djur, och trots att de bara har två album i bagaget så finns de många bra låtar att välja mellan. Är man som jag, inbitet Hästpojken-fan så bjuder dock dagens spellista inte på några större överraskningar. Jag saknar Katarina är ett hål, men bjuds istället på en cover av Johnny Thunders She's so untouchable.

Med sin spelning tycker jag att Hästpojken visar att Göteborg är Sveriges bästa popstad, utan tvekan. Vad jag återigen störs av är den vansinnigt tråkiga publiken, jag fattar inte grejen? De låtar som görs bäst idag är första singeln från senaste plattan, Gitarrer och bas, trummor och hat, som är mer eller mindre fantastisk, så även sista låten, Caligula.

 Spellista:

 1. Ett bättre djur

 2. Jag ser solen i dig (men den ser inte mig)

 3. Shane McGowan

 4. Små korta stunder

 5. Jag förväntar mig ingenting

 6. Jag e jag

 7. Cover: She's so untouchable av Johnny Thunders

 8. Cancerkropp

 9. När jag drömmer

 10. Innan vi faller

 11. Gitarrer och bas, trummor och hat

 

Extranummer:

 1. Från där jag ropar

 2. Caligula

Robyn, Popaganda, Stockholm 2010-08-27

Kvällens headline Robyn bjuder på en kavalkad i hits, och att hon är en utav Sveriges bästa artister råder det inget tvivel om. Hennes nya hits Fembot, Dancing on my own och Don't fucking tell me what to do från senaste skivan Body Talk Pt.1 uppblandat med gamla hits, såsom Be Mine, Teddybearssamarbetet Cobrastyle och Kleerupsamarbetet With every heartbeat.

Läs mer...

Jonathan Johansson, Popaganda, Stockholm, 2010-08-27

I ett utav sina mellansnack berättar Jonathan att recensenter ofta skriver att hans band är bra, men att han själv verkar dryg och stel. Synd för mig att det var ungefär det jag tyckte också, men jag skall försöka fokusera på annat.

Läs mer...

First Aid Kit, Popaganda, Stockholm, 2010-08-27

First Aid Kit har aldrig tilltalat mig speciellt mycket, och på skiva tenderar det att bli lite för enformigt och tråkigt för min smak. Men, efter att ha sett dem live får jag revidera mina tankar om bandet.

Läs mer...

Navet, Popaganda, Stockholm 2010-08-27

Smått fantastiska Navet inleder årets upplaga utav Popaganda. Tyvärr gör sig duons elektroniska pop sig inte rättvis under förhållandena. Sol, grönt gräs och utomhus är faktorer som drar ner betyget. Under andra omständigheter är jag övertygad att helhetsupplevelsen hade varit mycket bättre.

Läs mer...