Musicstage.se

Popaganda 2013

Håkan Hellström, Popaganda, Stockholm, 2013-08-31

Ok, jag ska vara helt ärlig. Lite så där väldigt oprofessionellt hade jag bestämt mig för att jag skulle såga Håkan. Ett kulturellt och symboliskt fadermord, om man så vill. Ingen svensk artist har betytt så mycket för mig, varken popmusikaliskt eller som ledstjärna från äldre ungdom, till ung vuxen, till vuxen.

Läs mer...

Hot Chip, Popaganda, Stockholm, 2013-08-31

Hot Chip, pressbild, Steve Gullicklores

Jag kan inte påstå att jag var särskilt lyrisk inför denna bokning. Hot Chip är en bra grupp, i högsta grad, men de känns inte så spännande, så här år 2013. Men jag hade ju så fel – det händer inte ofta, men det händer.

Läs mer...

Chlöe Howl, Popaganda, Stockholm, 2013-08-31

Jag måste säga att jag ofta intar en lite avog position när debutanter hyllas och omtalas på basis av endast några låtar eller en EP. Framför allt då det är engelsk media som står för panegyriken.

Läs mer...

The xx, Popaganda, Stockholm, 2013-08-30

Egentligen är det märkligt att det är The xx som kommer till Popaganda-fredagens räddning. Det finns ingenting i deras lågmälda musik, och framförande, som talar för att det ska bli en storslagen live-upplevelse.

Läs mer...

Noah and the Whale, Popaganda, Stockholm, 2013-08-30

Noah and the Whale, bandbild

Noah and the Whale är verkligen urtypen för ett sådant band som lite slarvigt kategoriseras som ”indiepop”. De är också ett paradexempel på vad som är både njutbart och problematiskt i denna typ av musik.

Läs mer...

Kate Nash, Popaganda, Stockholm, 2013-08-30

Kate Nash slog igenom tack vare Myspace. En av de där artisterna som tog den nya vägen till skivsläpp och kändisskap. Debuten Made of Bricks från år 2007 var också en bekräftelse på att detta var en artist värd att uppmärksammas.

Läs mer...

Jessie Ware, Popaganda, Stockholm, 2013-08-30

Jessie Wares debutalbum Devotion, som släpptes år 2012, är ett supertajt soulalbum i Sades anda. Ett album jag uppskattar väldigt mycket. Problemet är att musiken inte riktigt gör sig på Popgandas stora scen denna eftermiddag. Den känns beskuren och tam, och tillåts inte växa till de nivåer där den både förtjänar och kan vara.

Läs mer...

Ms Mr, Popaganda, Stockholm, 2013-08-30

MS MR utgörs av Lizzy Palpinger och Max Hershenow. Duons musik har vissa likheter med Florence and the Machine och Lana Del Rey – som det också har påståtts. Men där Lana Del Rey har sin kitschiga extrembombastisism och Florence and the Machine har Florence Welches säregna röst, har MS MR inte så mycket att erbjuda.

Läs mer...