Musicstage.se

Popaganda 2016

Marit Bergman, Popaganda, Stockholm, 2016-08-27

 

Marit BErgman

Pressbild

Marit Bergman inleder spelningen med senaste albumets första låt Dagen då våren kom till Bredäng. De flesta låtar som följer är även de från hennes senaste album, vilka de flesta tyvärr känns ganska tråkiga och mest passerar, men Dra åt helvete kan jag ändå sjunga med i och tycker låter ganska bra. 

Bergman har varit med ett tag och dragit mycket publik idag vilket känns roligt, men när hon försöker dra igång allsång  till I will always be your solider känns det lite fattigt och hon får inte riktigt den respons man kan önska sig.

Läs mer...

Frankie Cosmos, Popaganda, Stockholm, 2016-08-27

frankie

Pressbild

Lite stressad sätter jag mig ner i gräset för att lyssna till Frankie Cosmos men inser snabbt att jag måste ställa mig upp tillsammans med den lilla gruppen människor som kommit för att se lördagens första band. 

Det är bara en enda ljudgröt som hörs men ändå känner jag mig så himla nöjd som kommit hit och tänker att allra helst vill jag gå på en festival som bara låter och ser ut precis så här.

Läs mer...

Frances, Popaganda, Stockholm, 2016-08-27_4

Lagom till lunch placerade jag mig på gräset under ett träd för att lyssna på Frances som är högst aktuell i Sverige efter sitt uppträdande på allsång på Skansen för någon vecka sen.

Läs mer...

Deportees, Popaganda, Stockholm, 2016-08-27_1

Det är tredje gången sen de släppte sitt senaste album som jag ser Deportees och de inleder inte helt oväntat med Born to be loved

Sångaren Peder Stenberg är oerhört taggad och rör sig med intensitet över scenen vilket är fantastiskt att se. Deportees skulle verkligen kunna vara ett så otroligt bra liveband, dessvärre gör det musik som kräver väldigt bra ljud och det fick vi inte idag. Stundtals lät det riktigt illa med oerhört hög diskant, stundtals låg sång och skrapande mickar vilket var synd.

Läs mer...

Madi Banja, Popaganda, Stockholm, 2016-08-26_3

Tidigt på fredagsmorgonen såg jag att Shura ställt in sin spelning på popaganda och skulle ersättas av Madi Banja. Då jag inte alls vet hur hans musik låter sa det mig egentligen ingenting och när jag står framför scenen denna soliga lördag känner jag precis som Madi Banja själv sa, detta var absolut inte meningen, ja, eller så var de det.

Läs mer...

Susanne Sundfør, Popaganda, Stockholm, 2016-08-26_5

Här vet jag inte egentligen inte riktigt vad som väntar. Har lite smått lyssnat in mig på senaste albumet det senaste dygnet och gillat det jag hört. Under soundchecket anas vackra körer och förväntningarna byggs upp.

In på scenen kommer dem och tillsammans med en genomtänkt scenklädsel där Sundfor lyser som en stjärna levererar de en riktigt maffig ljudbild.

Läs mer...

Moon City Boys, Popaganda, Stockholm, 2016-08-26

På väg från Popagandas första spelning hör jag dem redan slå an första tonerna från lilla scenen och det låter lovande.

Moon City Boys står på scenen och utstrålar stor pondus, de hör hemma där och gör sig vid första intrycket betydligt bättre live än på skiva.

Det lite skitiga scenljudet klär dem visserligen väldigt bra men det känns hela tiden som att något fattas. Det är något lite tomt över låtarna som till stor del bärs upp av en stadig basist och säkra trummor. 

Läs mer...

Vasas flora och fauna, Stockholm, Popaganda, 2016-08-26

Popaganda 2016 öppnas av Vasas flora och fauna på stora scenen.

Det är en liten skral publikskara men den unga publiken ståendes längst fram är mycket taggade och glada, kan tänkas att det fina vädret och sommarens sista festivalhelg är en bidragande faktor.

Vasas Flora och Fauna verkar ha blivit något av ett öppningsband på sommarens festivaler och det är en roll de verkligen bottnar i. Det är väldigt stämningsfullt att lyssna till en solig förmiddag.

Läs mer...