Musicstage.se

Vasas flora och fauna, Stockholm, Popaganda, 2016-08-26

Popaganda 2016 öppnas av Vasas flora och fauna på stora scenen.

Det är en liten skral publikskara men den unga publiken ståendes längst fram är mycket taggade och glada, kan tänkas att det fina vädret och sommarens sista festivalhelg är en bidragande faktor.

Vasas Flora och Fauna verkar ha blivit något av ett öppningsband på sommarens festivaler och det är en roll de verkligen bottnar i. Det är väldigt stämningsfullt att lyssna till en solig förmiddag.

Inte helt oväntat var just detta att de alltid bokas till att spela först något Björkas själv tog upp i sitt som alltid helt fantastiska mellansnack där han såklart även fick in några snygga hånande kommentarer om vilka han hade framför sig i publiken denna fredag. De arbetsförmögna eller ekonomiskt oberoende? Vilka är vi egentligen som är där och lyssnar. Han verkar väldigt upptagen av sin publik vars jubel ibland ser ut att få honom att rodna. Inte minst bjuder han på en helt skamlös självupptagenhet när han, precis som under spelningen på Stockholm Music and Arts kan redogöra för vilka låtar som är minst och mest spelade spotify och håller en kort uppläxning kring någon tweet han läst om sig själv.

Men musiken lyckas trots väldigt dåligt ljud att förmedla glädje i sin melankoli och de är liksom helt oklanderliga och geniala i låtframförandet. Dagens överraskning var klarinetten som bjöds in till min favoritlåt Gudförälder och sen tilläts ta väldigt mycket plats i många av de framförda låtarna. Lite vågat ändå, roligt och väldigt fint.

Spelningen kändes dock alldeles för kort och med en minut till godo så avslutade det fint med Stängningsdax.

Visa alla artiklar av Emma Habbe (47 st)

A-Ö

2017

2016

2015