Musicstage.se

Madi Banja, Popaganda, Stockholm, 2016-08-26

Madi Banja, Popaganda, Stockholm, 2016-08-26_3

Tidigt på fredagsmorgonen såg jag att Shura ställt in sin spelning på popaganda och skulle ersättas av Madi Banja. Då jag inte alls vet hur hans musik låter sa det mig egentligen ingenting och när jag står framför scenen denna soliga lördag känner jag precis som Madi Banja själv sa, detta var absolut inte meningen, ja, eller så var de det.

Han öppnar med Sahara Hot Nights och rimmar glatt Madi Banja och Popaganda. Han känns så spontan och underbart nonchalant och trots att jag aldrig lyssnar på denna typ av musik känner jag stor behållning. Melodierna är fina och det går ju inte att stå stilla, jag upplever att jag hört varje låt förut och kan dem ganska bra trots att jag inte mer än snabbt lyssnat igenom ett par nu under förmiddagen.  

Jag har ju också väldigt lätt att imponeras av ett bra mellansnack och här levererades det. Svårt att avgöra graden av sarkasm i hans röst när han berättar att den här spelningen är den roligaste han någonsin gjort, bättre än sex säger han till publikens jubel och möter dem sen med ett skratt. Det fanns även något helt fantastiskt i stunden när han välkomnade publiken till hans hemkvarter med Välkommen till Dalen

Ja, det här var kul, överraskande och givande. Kommer nog aldrig lyssna på Madi Banjas musik hemma men ser gärna en spelning som den här igen!

FotonFoton från konserten finns här.

Visa alla artiklar av Emma Habbe (47 st)

A-Ö

2017

2016

2015