Musicstage.se

Deportees, Popaganda, Stockholm, 2016-08-27

Deportees, Popaganda, Stockholm, 2016-08-27_1

Det är tredje gången sen de släppte sitt senaste album som jag ser Deportees och de inleder inte helt oväntat med Born to be loved

Sångaren Peder Stenberg är oerhört taggad och rör sig med intensitet över scenen vilket är fantastiskt att se. Deportees skulle verkligen kunna vara ett så otroligt bra liveband, dessvärre gör det musik som kräver väldigt bra ljud och det fick vi inte idag. Stundtals lät det riktigt illa med oerhört hög diskant, stundtals låg sång och skrapande mickar vilket var synd.

Jag tycker Deportees gjorde en av förra årets bästa låtar, Love me like im gone, men den låten lyckades tyvärr bara passera under dagens spelning då varken arrangemang eller ljud tillät den att lyfta.

Innan de spelar låten Terror pratade Stenberg om hur vi idag lyssnar på musik och hur musikens främsta uppgift borde vara att trösta och skapa drömmar. Deportees två senaste album har både tröstat och skapat drömmar, men ska de spela live bör de göra det på en arena med riktigt bra ljud för att kunna hålla våra drömmar vid liv.

FotonFoton från konserten finns här.

Visa alla artiklar av Emma Habbe (47 st)

A-Ö

2017

2016

2015