Musicstage.se

Frankie Cosmos, Popaganda, Stockholm, 2016-08-27

frankie

Pressbild

Lite stressad sätter jag mig ner i gräset för att lyssna till Frankie Cosmos men inser snabbt att jag måste ställa mig upp tillsammans med den lilla gruppen människor som kommit för att se lördagens första band. 

Det är bara en enda ljudgröt som hörs men ändå känner jag mig så himla nöjd som kommit hit och tänker att allra helst vill jag gå på en festival som bara låter och ser ut precis så här.

Greta Kline står med sin svagt lila gitarr och allt känns så perfekt indie-poppigt och liksom medvetet omedvetet. Musiken låter lite töntigt för att den ska det, basisten ser bortkommen för att det passar honom och kläderna sitter utan passform för att det är precis så man vill att de ska se ut. Kline springer fram och tillbaka över scenen för att vad jag tror är styra sin gitarreffekter vid förstärkaren och under en låt lägger hon sig ner på scengolvet. Lite onödigt besvärligt men likväl fantastiskt.

Frankie Cosmos känns egentligen inte på något sätt unika i sitt slag men de blir unika just denna festival. De lite snabbare och rakare låtarna rullar på men det som blir riktigt bra och fint är när de sänker tempot som i låten Outside with the Cuties. Allra helst kanske Leonie från förra albumet Zentropy utmärkte sig med tempoväxlingar som kändes som en lek och helt fantastiska sångstämmor. Detta slog helt klart gårdagens alla band!

Visa alla artiklar av Emma Habbe (47 st)

A-Ö

2017

2016

2015