Musicstage.se

Marit Bergman, Popaganda, Stockholm, 2016-08-27

 

Marit BErgman

Pressbild

Marit Bergman inleder spelningen med senaste albumets första låt Dagen då våren kom till Bredäng. De flesta låtar som följer är även de från hennes senaste album, vilka de flesta tyvärr känns ganska tråkiga och mest passerar, men Dra åt helvete kan jag ändå sjunga med i och tycker låter ganska bra. 

Bergman har varit med ett tag och dragit mycket publik idag vilket känns roligt, men när hon försöker dra igång allsång  till I will always be your solider känns det lite fattigt och hon får inte riktigt den respons man kan önska sig.

 

Jag kan dock tråkiga låtar till trots, inte annat än känna en väldigt stor respekt och genuint tycka om Marit Bergman. Hon är viktig för svensk musikhistoria och på scen idag stod hon med samma styrka som alltid, hon glittrar och gör viktiga politiska poänger med ständigt aktuella referenser.

Innan Springer rakt mot ljuset ber hon regeringen dra åt helvete till publikens applåder och jag påminns om att hon genom sitt initierande av Popkollo och låtar som Candysucks Kill your boyfriend fyllt och fortfarande fyller en hel generation tjejer med självförtroende.

Visa alla artiklar av Emma Habbe (47 st)

A-Ö

2017

2016

2015