Musicstage.se

Tove Lo, Popaganda, Stockholm, 2017-09-02

En stor röd snippa glöder över scenen och efter publikens jubel får vi höra när Tove Lo inleder en eldig kväll med True Disaster. 

Efter att ha hört många bra artister, många otroligt bra sångerskor är det en fröjd att få avsluta Popaganda med någon som har allt. Låtarna är bra, sången felfri, utstrålningen total.

Tove Lo, hon är bara så otroligt självklar. 

Vi får äran att höra hennes kommande låt Disco tits, en snurrande och given hit. 

I den fenomenala låten Cool girl bjuder hon upp Icona Pop och Miriam Bryant att sjunga tillsammans med henne och tillsammans får de inte bara scenen utan hela publiken att explodera. 

Förutom glädjen i en fantastisk musikupplevelse måste jag nämna att det är något stort med Tove Lo som artist.

Hon tar inte natten tillbaka i ett blekt brandtal likt många andra av festivalens artister. Hon tar rätten till kroppen tillbaka genom att använda den, den är hennes och hon visar att hon respekterar och njuter av den. Hon låter sin kropp få ta den plats manligt kodade kroppar alltid haft tillträde till men kvinnor inte utan motstånd ens kunnat närma sig. Hon lägger sig på golvet och tar för sig, av sig själv. Hon visar och lär oss självrespekt.

 Ja, fan vad glad jag är att min dotter får växa upp och utan reflektion springa omkring vrålandes Tove Los låtar och känna att hon är en Cool Girl. Så glad att hon aldrig skulle kommentera ett par nakna bröst på scenen eller att tycka att det är något utmanande och frigörande i Tove Los sätt att röra sig. Det är bara så självklart. 

Tack Tove Lo, för sjukt bra låtar. Tack Tove Lo för att du är en förebild och en del av att nästa generation får växa upp och känna sig coola och kan ta för givet att de ska få njuta av sig själva och sina egna kroppar.

FotonFoton från konserten finns här.

Visa alla artiklar av Emma Habbe (47 st)

A-Ö

2017

2016

2015