Musicstage.se

Putte i Parken 2013

Shout Out Louds, Putte i Parken, Karlstad, 2013-07-06

Med nya skivan Optica har Shout Out Louds gjort ett avsteg från det som tidigare varit deras signum: det som lite slarvigt kallas indiepop, eller mer specifikt glad indiepop. Det är en välkommen utveckling, för hur mycket jag än älskar deras tidigare alster, känns det som att den ljudbilden nått vägs ände. Och det finns inte mycket värre än ett trallpopband på tomgång.

Läs mer...

Scooter, Putte i Parken, Karlstad, 2013-07-06

En stor förväntansfull folkmassa står framför scenen där jag är övertygad om att det snart ska bli ett inferno av ljus, musik och dans. På Putte i Parkens hemsida läste jag att vi kunde räkna med en fartfylld finalakt, och det betvivlar jag inte en sekund. Ljuset är inställt på blått och röken ligger tät över scenen. Ungefär tio minuter efter utsatt tid hörs en mörk röst ur högtalarna prata om att det är dags för fest. Publiken är inte sena att hålla med. 

Läs mer...

Oskar Linnros, Putte i Parken, Karlstad, 2013-07-06

Oskar Linnros uppträder på den något mindre scenen Sun Stage, istället för Stage of Joy som det var tänkt från början, där spelar istället Ulf Lundell. Det är inte så att Oskar verkar irriterad över detta, men det stör ändå honom tillräckligt för att han ska nämna det.

Läs mer...

Free Fall, Putte i Parken, Karlstad, 2013-07-06

19000 470357079701075 591847586 n

Free Fall utgörs av Mattias Bärjed, tidigare i The Soundtrack of Our Lives, Ludwig Dahlberg från (The International) Noice Conspiracy, Jan Martens samt Kim Fransson. Den senare sjunger med nasal och knivskarp rockröst.

Läs mer...

The Fantastic People, Putte i Parken, Karlstad, 2013-07-06

The Black Crowes ska spela senare på kvällen och festivalledningen har försökt boka band som ligger någonstans i närheten av deras uttryck – antar jag. Därav dyker det upp människor i utsvängda brallor och boots, så många att jag, som varje gång man ställs inför en subkultur som samlas, undrar var de befinner sig i vanliga fall? Människorna ser ut som tagna ur det fiktiva bandet Stillwater i filmen Almost Famous.

Läs mer...

Amanda Jenssen, Putte i Parken, Karlstad, 2013-07-06

Scenen är häftigt inredd med stora bastanta skåp, innehållande smycken och annat jag inte riktigt ser, men ändå gillar jag stilen. På ett bord med spetsduk står en grammofon, jag förstår direkt vilken känsla det ska frammana; en svunnen tid. En tid som Amanda Jenssen passar i.

Läs mer...

The Black Crowes, Putte i Parken, Karlstad, 2013-07-06

”Who wants some rock’n’roll?” frågar sångaren Chris Robinson när de är på plats på scenen. Det står det klart att alla vill, publiken skriker ”yeah!” och så drar de igång. Jag ser fram emot den härliga bluesrocken, känner från första låten att det här passar mig.

Läs mer...

Ulf Lundell, Putte i Parken, Karlstad, 2013--07-06

Jahapp, då ska jag gå och se Ulf Lundell. Mest för att få se honom om jag ska vara ärlig, det är väl något man borde göra innan man dör? Eller snarare kanske innan han dör.
Oavsett vem som dör först, så är det så att jag kommer till Stage of Joy med avig inställning. Min kunskap om Uffe är inte så stor men jag minns hur min mamma skulle se en konsert för länge sedan och han var alldeles för full för att genomföra hela spelningen. Det fick verkligen mig att ogilla honom. Men en inställd konsert är också en konsert, eller hur var det nu?

Läs mer...

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 2st)