Musicstage.se

Rookie 2009

Hoffmaestro & Chraa, Rookiefestivalen, Hultsfred, 2009-10-31

När Hoffmaestro & Chraa kliver på Hendrixscenen så är det den självklara avslutningen på årets Rookiefestival. Mycket folk har samlats och de verkar taggade till tusen. Mer taggad än någon annan är som vanligt huvudpersonen själv: Sångaren Jens Malmlöf. Han flyger ut på scen och har hunnit springa ett halvt marathon innan första låten ens börjat.

Läs mer...

Robert Svensson, Rookiefestivalen, Hultsfred, 2009-10-31

För tio år sedan släppte Martin ett album vid namn ”En Helt Vanlig Svensson”. Nu går en annan Svennson, Robert, upp på rookiefestivalens Dylanscen och visar att Du är så Yeah Yeah, Wow Wow, inte är allt Svenssonsläkten har att erbjuda musikmässigt.

Läs mer...

Florence Valentin, Rookiefestivalen, Hultsfred, 2009-10-31

Inför den största publiken jag sett på Rookiefestivalen i år går Florence Valentin upp på scen och redan innan första låten är avklarad så står det klart att det är här festen börjar!

Läs mer...

Ape Rape Escape, Rookiefestivalen, Hultsfred, 2009-10-31

Vad händer om man tar en apa med tamburin och maracas blandar det med punkrock/screamo och ett övertaggat gäng grabbar från Örebro? Svaret är bandet Ape Rape Escape som spelar på Morrisson scenen under den andra festivalkvällen.

Läs mer...

Clive, Rookiefestivalen, Hultsfred, 2009-10-31

Att, som rookiefestivalen gör på sin hemsida, säga att Clive är för dig som gillar Melody Club är som att säga att skolans kallops är för dig som gillar oxfilé. Visst, en referens till Växjöbandet är oundvklig, det 80-talsflörtande soundet finns där, men låtmaterialet är helt enkelt inte starkt nog för att ens jämföras med Melody Club.

Läs mer...

Love & Happiness, Rookiefestivalen, Hultsfred, 2009-10-31

Säga vad man vill om Love & Happiness, men de är sannerligen välklädda. Bandets ena gitarrist må se ut som Joel Alme och bandet må komma från Göteborg, men det här är definitivt det nya Göteborg som hörs.

Läs mer...

Guldgossen, Rookiefestivalen, Hultsfred, 2009-10-30

”Kaxig pop som svänger brallorna av majoriteten och kan få den mest stelbente att svira på sig dansskorna och dansa långt in i natten.”, så beskriver Rookie Guldgossen på sin hemsida och det är en väldigt bra sammanfattning.

Läs mer...

Lorentz & M. Sakarias, Rookiefestivalen, Hultsfred, 2009-10-30

När jag kommer in till konserten några minuter sent så börjar precis samplingen av Parkens Åt helvete med himlen spelas. Kan man inte få originalet får man nöja sig med det näst bästa tänker jag. Publiken verkar dock tycka att det är det bästa. De är med från start och det dansas och armarna rör sig i luften i publikhavet.

Läs mer...