Musicstage.se

Roskilde Festival 2011

Screaming Females, Roskilde Festival, Roskilde [DK], 2011-07-03

Marissa Paternoster, sångerskan i Screaming Females, måste vara den coolaste bruden jag någonsin sett. Hon är så liten och späd att gitarren hon håller i ser alldeles för stor ut för henne, men spela det kan hon! Och skrika det kan hon också!

Läs mer...

Pulled Apart By Horses, Roskilde Festival, Roskilde [DK], 2011-07-03

Skitigt, äckligt, röjigt och alldeles underbart. Där har ni sammanfattningen av Pulled Apart By Horses. Bästa rockkonserten jag har sett på länge!

Läs mer...

Yelle, Roskilde Festival, Roskilde [DK], 2011-07-02

Himlen har öppnat sig. Det blixtrar och dundrar och fullkomligt öser ner när jag beger mig till Odeon för att se det franska elektropopbandet Yelle. Många är det som vill se Yelle. Många är det också som bara söker regnskydd under tältet. Jag får därmed stå utanför. När jag sur som attan plockar upp anteckningsblocket och försöker skriva i det hällande regnet anar jag inte att detta skulle bli min absolut finaste kväll på Roskilde i år.

Läs mer...

ELEkTRO feat. John Tchicai, Roskilde Festival, Roskilde [DK], 2011-07-02

Jag blev besviken, det kan jag ärligt säga. Det här var inte alls vad jag väntade mig. Jag väntade mig ett otroligt spännande samarbete mellan den berömda dansk-amerikanska saxofonisten John Tchicai och den experimentella danska kvartetten ELEkTRO, men kände mest att jag fick svårsorterat oljud tillbaka.

Läs mer...

Nicolas Jaar, Roskilde Festival, Roskilde [DK], 2011-07-01

Jag blir positivt överraskad över hur stämningsfull Nicolas Jaars lugna och lätt melankoliska electronica är att uppleva live. Mina farhågor om att det skulle kännas sömnigt besannades inte, tvärtom var det upplyftande och en mycket trevlig start på den här festivaldagen.

Läs mer...

Chase & Status, Roskilde Festival, Roskilde [DK], 2011-06-30

Metallhjältarna Iron Maiden spelar på Orange Stage, men jag lämnar dem för deras minst sagt raka motsatser Chase & Status som spelar på Cosmopol. Denna dubstep/drum and bass-duo bjuder på en kort, men intensiv kväll för mig. Endast de mest uthålliga tog sig igenom den här fantastiska spelningen.

Läs mer...

Foals, Roskilde Festival, Roskilde [DK], 2011-06-30

Det tog tid, men Foals lyckades till slut. Genom hela spelningen är det finstämt och vackert och publiken bidrar i allra högsta grad med en härlig stämning, men jag känner ändå att det fattas något, att dessa engelsmän har mer att ge av sin dansanta indierock. Under de allra sista låtarna känner jag dock hur magin sköljer över mig (äntligen) och jag får den upplevelse som jag efterlängtat.

Läs mer...

Veto, Roskilde Festival, Roskilde [DK], 2011-06-30

Först ut på Orange Stage på årets Roskildefestival är Veto, ett danskt elektrorockband som helt gått mig förbi tidigare. Ett stilla, men stadigt regn faller över festivalområdet. Trots detta är det smockfullt framför scenen. Den här något yrvakna skribenten trodde att det skulle bli svårt att hålla humöret uppe, men Veto skjutsade in mig i festivalpeppens trygga famn utan problem.

Läs mer...

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)