Musicstage.se

Turbonegro, Roskilde Festival, Roskilde, 2013-07-05

Turbonegro, Roskilde Festival, Roskilde, 2013-07-05. Foto: Magnus Herngren.För inte så värst längesedan skapade jag och några vänner till mig en ny Turbojugend, alltså en lokal fanklubb till Turbonegro. Som ni nu förstår är Turbonegro en av de absoluta höjdpunkterna för mig på årets Roskildefestival. Det här var också första gången för mig att se Turbonegro utan Hank von Helvete och istället med deras nya sångare Tony Sylvester. Jag känner att det är min största plikt här att vara lojal ge det här högsta betyg och det var i alla fall inget fel på min egen personliga upplevelse, för den kickade rumpa!

Det kändes först som ett konstigt val att placera Turbonegro på Orange, Roskildes största scen. Fållorna längst fram som man oftast måste köa till i flera timmar innan var nu bara halvfulla så jag tog min chans och placerade mig i främsta fållan. Orange Stage var långt ifrån fullt, men okej, det hade nog inte heller fungerat att Turbonegro på en mindre scen heller.

De första låtarna går lite trögt. De inleder med allsången The Age Of Pamparius, men publiken är ändå inte riktigt med, förutom precis längst fram vid scenen i sedvanlig ordning. Jag känner nu att jag riskerar att bli besviken, men frukta icke! Ju mer det led, desto roligare blev det! Jag trängs tillsammans med massa svettiga, skäggiga norrmän och stormtrivs! Avsaknaden av kvinnliga fans är uppenbar, men vad gör det? (Vår Turbojugend, Turbojugend Ingelstorp, är i alla fall endast öppen för tjejer.)

Vi får höra en skön blandning av gammalt och nytt låtmaterial såsom All my friends are dead, You give me worms, Mister Sister, Wasted again och Fuck the world. (Mister Sister är för övrigt "min låt", då mitt Turbojugendnamn är "Herr Syster".)

Det börjar närma sig slutet och publiken skanderar "I got erection" gång på gång. De har ju naturligtvis inget val utan måste spela den och det blir också avslutningsnumret som får hela helvetet att braka lös! Ölglasen flyger kors och tvärs över publiken och sprider gula ölregn. Hela marken gungar där jag står när folk hoppar upp och ner. Jag är väldigt nöjd. Jag är också väldigt nöjd med Tony Sylvester - han gjorde ett bra jobb till slut och det är inte en lätt mantel att axla.

Till ett outro av Starships gamla hit We built this city lämnar de scenen.

Visa alla artiklar av Camilla Svedén (152 st)

A-Ö

2014

2013

2012

2011

2010

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)