Musicstage.se

Roskilde Festival 2014

Kasabian, Roskilde Festival, Roskilde, 2014-07-06, Foto: Felicia YlleniusI gassande sol gör det brittiska Kasabian en strålande spelning med en blandning av hippie- och Oasis-vibbar på Orange Stage. Med trevligt mellansnack och rock utan krusiduller är det svårt att inte ta sig till dessa killar från Leicester, England.

Läs mer...

Stevie Wonder, Roskilde Festival, Roskilde, 2014-07-06

Stevie Wonder, pressfoto

Det är inget snack om att Stevie Wonder antagligen har tagit med sig ett av de mest proffsiga banden som någonsin spelat på Orange Stage. Det här är verkligen crème de la crème av musiker inom populärmusiken. Stevie själv må vara nära pensionsålder, men han sjunger fortfarande lika mäktigt som han gjorde under sin storhetstid.

Läs mer...

 

Deerhunter, Roskilde Festival, Roskilde, 2014-07-06, Foto: Felicia YlleniusDet amerikanska indierockbandet Deerhunter beskriver själva sin musik som ”ambient punk” och det är nog en ganska bra beskrivning. Deras inåtvända personligheter hjälper dem dock inte att leverera den här musiken, som istället ofta blir monotont och sömnigt, men som visst ändå har en del ljusa stunder.

Läs mer...

Skambankt, Roskilde Festival, Roskilde, 2014-07-06, Foto: Felicia Yllenius

Norska Skambankt kickstartar denna sista festivaldag på Roskilde. Folk är nyvakna, bakis och svettiga av den tropiska värmen, men Skambankt har inga som helst problem att väcka oss till liv. Med sin lättillgängliga hårdrock och sköna attityd hänför de oss alla.

Läs mer...

Klumben & Raske Penge, Roskilde Festival, Roskilde, 2014-07-06

Danmarks största dancehall-grupp beskrivs Klumben & Raske Penge som, innan de ska inta Orange stage på söndagen. De fyller absolut ut scenen och bjuder på en politisk dansshow.

Läs mer...

Perotá Chingó, Roskilde Festival, Roskilde, 2014-07-06

Det argentinska bandet gjorde en personlig och liten spelning på söndagseftermiddagen. Bandet målade upp en musikalisk resa genom Latinamerika för publiken.

Läs mer...

Tokimonsta, Roskilde Festival, Roskilde, 2014-07-05

Tokimonsta lockar med cool stil och underhållande musik. Hon flirtar med flera olika basstilar och hennes set gjorde mig på riktigt gott humör!

Läs mer...

Groundislava, Roskilde Festival, Roskilde, 2014-07-06

Den amerikanska DJ:n uppträder mitt i den gassande solen på Apollo precis innan Stevie Wonder ska gå på scen lite längre bort. Det är få människor på plats men just de samplade låtvalen går hem hos publiken.

Läs mer...

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 2st)