Musicstage.se

Siesta! 2009

Festivalsammandrag, Siesta!, Hässleholm, 2009-05-31

Vi sitter nu i bilen mot Stockholm och pratar och funderar på vad som var bäst under festivalen.
Kristina pratar fortfarande om Parkens spelning som hon upptäckte av en slump. Hon kategoriserar den som bäst under festivalen. Festivalens överraskning för henne var Navid Modiri & Gudarna, som hon inte visste något om innan, mer än att hon hört en låt av dem, så hon var inte alls beredd på den dansfest hon hamnade på.

Läs mer...

Siesta! Hässleholm, lördagen 2009-05-30

Då var det lördag och himlen öppnade sig åter igen. Men den här gången var det inte regn utan strålande sol! Många brända nackar kan jag tänka mig att denna dag bjöd på. Först ut för min del var Promoe och Spider Dogs. Det var en imponerande mängd människor som hade samlats med tanke på det fina vädret och att spelningen var så tidigt!

Läs mer...

Timbuktu & Damn!, Siesta!, Hässleholm, 2009-05-30

Sist ut på Siesta! Festivalens största scen är Timbuktu eller Jason Diakté som han egentligen heter. Jag inser snabbt att han är den perfekta avslutningsartisten för festivalen. Han inleder starkt med Karmakontot från förra plattan och fortsätter sedan spelningen med en aldrig sinande ström av kända låtar. Hans konsert är sannerligen en slags Timbuktus ”greatest hits”. Han har en respektingivande hitkavalkad att avverka. Vi får höra godbitar som Det löser sig, Alla vill till himmelen, ända fram till den avslutande låten The Botten is nådd. Det är perfekt att hålla sig till kända låtar för att behålla publikens humör på topp. Endast några få mindre kända spår från senaste skivan lyckas smyga sig in i låtlistan.

Läs mer...

Anti-Flag, Siesta!, Hässleholm, 2009-05-30

Anti-Flag är ett av de klassiska amerikanska punkbanden som har funnits i alla år. Det är en mäktig upplevelse att få se ett sådant välkänt band på Siesta! De spelar en melodiös punk med mycket starka politiska förtecken. Men det blir aldrig tråkigt att lyssna på dem när de pratar om sina samhällsåsikter mellan låtarna. De leker fram budskapet samtidigt som de spelar riktigt bra musik.

Läs mer...

Molotov Jive, Siesta!, Hässleholm, 2009-05-30

Popbandet Molotov Jive består av ett kompisgäng från Karlstad och de drar igång ett bra drag på lilla Playa!-scenen. Folk kommer springandes från alla håll och kanter för att lyssna på dem när de börjar.

Läs mer...

Anna Ternheim, Siesta!, Hässleholm, 2009-05-30

Solen lyser och gräset är grönt. Folk sitter på filtar eller direkt på marken i gräset framför Fiesta!-scenen och Anna stiger ut, sätter sig vid sitt fina röda piano och börjar spela på Shoreline. Resten av bandet ansluter efter ett tag med bland annat stråkar och gitarr. Det låter underbart och det är precis så en sommarfestival ska vara och låta.

Läs mer...

Parken, Siesta!, Hässleholm, 2009-05-30

Det är ett par minuter innan spelningen med Parken ska börja. Uppe på scenen pågår fortfarande deras soundcheck. Publiken är taggad och väntar otåligt på att spelningen ska börja. Taktfast ropar de ”Parken, Parken, Parken!”

Läs mer...

David Sandström Overdrive, Siesta!, Hässleholm, 2009-05-30

De pop-rockiga bandet David Sandström Overdrive har hittat hit till Siesta! i värmen och publiken står ömsom i solen ömsom i skuggan av Chili!-scenens stora vita duk som ger skydd för solbrända nackar.

Läs mer...

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 2st)