Musicstage.se

Siesta! 2010

Name The Pet, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-29

Jag återvänder en sista gång till min favoritscen på Siesta! för att stifta ännu en ny bekantskap, denna gång vid namn Name The Pet.

Läs mer...

Maskinen, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-29

Det var sinnesjukt mycket folk på Maskinen. Det var en alldeles för liten scen för denna monstruösa best kallad Maskinen. Frej och Afasi har förmågan att bringa fram de primala känslorna hos åhörarna. Ända sedan låten Alla som inte dansar kom ut har svenska folket dansat för att inte framstå som våldtäktsmän. Siestapubliken är inget undantag.

Läs mer...

Anna von Hausswolff, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-29

Idag fick jag en epifani. En epifani kan bäst förklaras som en synligblivande uppenbarelse. Man får kontakt med sitt inre, med det gudomliga om man så vill. Idag kom den i form av en röst. En hjärtslitande, rivig, erfaren röst. Den rösten tillhörde Anna von Hausswolff.

Läs mer...

Danko Jones, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-29

Fortfarande lomhörd efter Mustasch ger jag mig i kast med Danko Jones och jag kan väl inte påstå att det blev bättre. Danko Jones vet nämligen hur man gör sig hörd!

Läs mer...

Mustasch, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-29

Mustasch vet att hålla på traditioner – de inleder med Te Deum (Eurovisionsfanfaren), Ralf håller låda mest hela tiden och de spelar hårdrock!

Läs mer...

Stefan Sundström, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-29

Varje festival med självaktning bokar in en visartist som spelar på eftermiddagen dag två eller tre – eftermiddag med vispop på bakfyllan är en stolt festivaltradition och Siesta! vet att ha Stefan Sundström på plats!

Läs mer...

The Indian Songs, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-29

Ibland kan man ramla in i någonting fantastiskt. Kalla det ödet eller ren bonnatur men detta hände mig tidigare idag. Jag satte mig ner framför festivalens demoscen för att avnjuta min nyinköpta belgiska våffla och en kopp svart kaffe. Då klev The Indian Songs på och jag satte kaffet i vrångstrupen.

Läs mer...

Per Egland, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-29

Vad kan man säga om Per Egland som inte framstår som klyschigt? Det är rivig småstadspop med glimten i ögat och en stor portion verklighetsmedvetenhet. Den lilla skara som kom till konserten bevittnade en man som älskar att säga sanningen utan en massa omskrivningar. Det rättframt och äkta som bara en genuint ärlig man kan vara.

Läs mer...