Musicstage.se

The Indian Songs, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-29

Ibland kan man ramla in i någonting fantastiskt. Kalla det ödet eller ren bonnatur men detta hände mig tidigare idag. Jag satte mig ner framför festivalens demoscen för att avnjuta min nyinköpta belgiska våffla och en kopp svart kaffe. Då klev The Indian Songs på och jag satte kaffet i vrångstrupen.

Musiken kan bäst förklaras vid regelrätt kulturindie med en svag doft av allsångspop och en gnutta svärta. Influenserna är många. Man kan höra Shout Out Louds, MEW, [ingenting], Efterklang och David & The Citizens för att nämna några. Det är ödesmättad pop i moll lika professionellt framförd som en poporkester som varit på turné i flera år.

Trots en relativt kort spelning så var det svårt att inte fullkomligt förälska sig i bandet med frontmannen Carl-Henrik Mohlin i spetsen. Med låtar som Winter Oak som handlar om ett älskande par i snön och Wait for loneliness som handlar om en utdragen väntan på att ensamheten skall försvinna. Det är livets bergochdalbana i tre minuter långa låtar. Låten Love will make me march kan ensamt bära upp bandet till en utav festivalens större scener. Något som jag lovar att de kommer att lyckas med inom något år.

Visa alla artiklar av Esau Alcona (24 st)

A-Ö

2011

2010