Musicstage.se

Per Egland, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-29

Vad kan man säga om Per Egland som inte framstår som klyschigt? Det är rivig småstadspop med glimten i ögat och en stor portion verklighetsmedvetenhet. Den lilla skara som kom till konserten bevittnade en man som älskar att säga sanningen utan en massa omskrivningar. Det rättframt och äkta som bara en genuint ärlig man kan vara.

Det måste sägas att Per Egland på skiva och Per Egland live är två olika artister. Medan album-Per njuter av glättriga popmelodier och sjönsång tycker live-Per mer om distade gitarrer, okonstlad scennärvaro och en svanesång värdig en man som varit med om livets orättvisor. I låten Lust och Hägring får vi bekanta oss med en hjärtskärande realitet. En rockhymn om vår samtid. Det fullkomligt svider i hjärtat när han skriker ut: ”Påtvingad storstads-romantik i din lokala rock n´roll-jeansbutik”

Musiken kan liknas vid ett skenande godståg som inte skyr några hinder på vägen. Låt efter låt dundrar fram och vi som lyssnar har inte den blekaste chans att väja. Vi blir översköljda av en knivskarp realism som känns som ett knytnävslag i solar plexus. Det är obehagligt på ett skönt sätt. Bästa låten är utan tvekan singeln Merkurius Brinner. Men konserten kunde varit bättre om den framfördes inomhus. Per Egland vill vara intim. Det märks och den tjänsten borde man göra honom.

Visa alla artiklar av Esau Alcona (24 st)

A-Ö

2011

2010