Musicstage.se

Kapten Röd, Siesta!, Hässlehom, 2010-05-28

Hur man än lägger ihop det så förstår jag inte varför det inte finns fler reggae-akter på årets festival. Inför Kapten Röd-spelningen denna kväll är det klart och tydligt att det eftertraktas fler softa och jordnära konserter av baktaktsälskande festivalmänniskor. Det var fullständigt proppfullt av förväntansfulla fans framför scenen. Då kom åskan.

Den kom som ett olycksbådande rullande ljud från fjärran. Som om naturmakterna ville sätta publiken på prov. Himlen öppnade sig och gjorde sitt bästa för att få iväg människorna som stod likt stenstoder och väntade. Inte ens när temperaturen sjönk drastiskt rörde någon en enda muskel. Och så med ens, som om moder natur hade tröttnat, upphörde allt lika snabbt och det blev strålande sol.

Kapten Röd är en av få band som öppet pratar om sin politiska ståndpunkt. Det ger ytterligare en dimension på musiken, på uppträdandet och på låtarna. Trasig är en sådan låt som verkligen går rätt in i hjärtkanalerna – den är ett uppror mot samhällets skönhetsideal. En av kvällens höjdpunkter är Stjärnorna finns här som handlar om att vi måste värdesätta våra liv för vad de är och inte eftersträva efter orealistiska ideal.

Spelningen avslutades med den nya låten 1.000.000 nollor vars refräng även får avsluta denna recension:

En miljon nollor
Tillsammans kan de aldrig bli ett

Hur man än lägger ihop det
Får man bara en miljon idioter

Visa alla artiklar av Esau Alcona (24 st)

A-Ö

2011

2010

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 2st)