Musicstage.se

Salut!machut, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-27

Ja, Salut!machut är verkligen ett lyckopiller som är värt att njuta. Melodierna är väldigt lätta att ta till sig och de frambringar samma sköna känsla som man får när man lyssnar på band som Belle & Sebastian och Suburban Kids With Biblical Names.Trots att ljudbilden är indiepopens A och O med den obligatoriska handklappen, körandet, flöjterna och de smakfulla takterna så blir aldrig konserten tråkig eller monoton. Tvärtom det är precis så mycket liv man vill ha av ett litet band som spelar på festivalens minsta scen. På sin perfekt dåliga indieengelska borde ytan framför scenen vara full med folk.

Tyvärr ligger deras spelning samtidigt som Kristian Antilla. Det är ingen lätt konkurrent att matcha än mindre att locka till sig hans publik som i mångt och mycket är samma typ av publik. När upphör en publik att vara en publik egentligen? Den lilla skara åhörare som hade samlats framför Casa! kan bäst beskrivas som förbipasserande och något småintresserade. Men om de hoppar för att värma sig i kylan eller för att de diggar musik står oklart.

Nästa gång hoppas jag att Salut!machut får den publik de förtjänar. För visst var det bra, precis så bra man kan förvänta sig av ett litet independent band som dessa. Nästa gång hoppas jag på gassande sol, gräsdoft i luften och kärlekspirr bland publiken. Nästa gång blir det bättre. Jag lovar.

Visa alla artiklar av Esau Alcona (24 st)

A-Ö

2011

2010

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 2st)