Musicstage.se

Future Idiots, Siesta!, Hässleholm, 2011-06-03

När Håkan Hellström fortfarande kör på för fullt på stora scenen är det en mindre skara människor som samlats för att se poppunkbandet Future Idiots på Siesta!s minsta scen. Upp på scen kliver fyra charmigt juvenila punkpojkar i snedlugg till melodin av Top Gun Anthem. Punkstök och popsocker i en ljuvlig blandning.

Det finns inget som är så underbart ungdomligt som punk, även om den är av den poppiga varianten. Future Idiots gör det helt lysande. Det diggas rejält i publiken och en mosh pit är oundviklig. Bandet är härligt lekfulla på scen med en lagom hård attityd. Stämningen är på topp.

Bandet har även en assistent, iklädd någon form av soldatjacka, vars uppgift är att torka deras pannor och att vifta med bandets flagga. I bakgrunden syns en liten ”backdrop” ritad på papper och i sann punkanda uppsatt med silvertejp: ”Future Idiots kicks ass”.

Låten Keyra Augustina presenteras på följande pubertala sätt: ”Den här låten handlar om pattar. Vi har sett många pattar idag. Finns det några pattar i publiken?” Juvenilt eller inte, det är ett gäng talangfulla grabbar. Trummisen är riktigt grym och de andra manglar på i gammal god stil. Inga onödiga utsvävningar eller försök till pretentiösa solon. Rakt på bara! Jag gillar det.

Visa alla artiklar av Camilla Svedén (152 st)

A-Ö

2014

2013

2012

2011

2010