Musicstage.se

Skogsröjet 2014

Gamma Ray, Skogsröjet, Rejmyre, 2014-08-02

Pressbild: Gamma Ray

 

Power metal-giganten Kai Hansen var på besök i Rejmyre, dels med hyfsat nya bandet Unisonic men också med smått legendariska Gamma Ray, kvartetten som han trots sin högaktningsvärda ålder (51) leder med bravur. Rösten har åldrats med en ordentlig portion värdighet, den har med åren fått en större tyngd och ett driv som passar in i den mäktiga ljudbilden.

Läs mer...

 Dregen, Skogsröjet, Rejmyre, 2014-08-02_2

En av Sveriges rockigaste rockers, Dregen, showade loss på Skogsröjet och vilken underhållning det bjöds på. Redan från första numret, Just like That, visade exil-smålänningen var skåpet skulle stå. Mannen i den fula mössan gav verkligen allt och inviterade publiken till att var en del av konserten, publikkontakten och utstrålningen hos den mannen är något extra och han vet sannerligen hur man levererar en finfin stund till alla de själar som behagade dyka upp vid scenen.

Läs mer...

Skitarg, Skogsröjet, Rejmyre, 2014-08-02_7

Att beskriva Skitarg är ungefär som att försöka beskriva en vacker katastrof, det saknar helt enkelt någon som helst rimlighet. Å ena sidan är grunden fantastisk, det är tungt, det är ett jävla ös och bandet bjussar på en rejäl portion underhållning. Å andra sidan tycker jag att de förstör sin egen förträfflighet, man knatar ständigt långt över gränsen till vad som är infantilt och stundtals blir det bara larvigt.

Läs mer...

Twins Crew, Skogsröjet, Rejmyre, 2014-08-02

Ännu ett band som helt klart förtjänar en bättre slot på Skogsröjet äntrade scenen vid tolv, ett band som jag visserligen visste var duktiga men som ändå lyckas överraska, vi talar naturligtvis om Stockholmsbandet Twins Crew. Med sin relativt klassiska heavy metal får de igång den alldeles för glesa publiken på ett föredömligt sätt.

Läs mer...

Alestorm, Skogsröjet, Rejmyre, 2014-08-01_3

Kan kanske spara er lite Googletid och meddela att Alestorm alltså är ett folk/power metall-band som sjunger om pirater, öl och rom, ibland reser piraterna i tiden och slår ihjäl vikingar, ja ni fattar. Det är helfestligt och kul i kanske tjugo minuter men när inte låtkatalogen håller blir det lätt lite långtråkigt. 

En del festligt material höjer sig dock över mängden, till exempel härliga Keelhauled, Drink och Captain Morgans Revenge men i övrigt är sångerna rätt släta och drar inte igång några höga växlar hos mig. Det märks även på publiken som är riktigt lam under långa stunder, detta trots att musiken Alestorm spelar borde vara publikfriande och stundtals är den direkt trallvänlig. 

Om bandet kan få lite bättre dynamik och fler låtar som håller skulle det kunna vara riktigt bra, ja och så den energi som den här typen av musik kräver förstås. Tyvärr räcker det inte på långa vägar och jag gäspar mig nästan igenom stora delar av spelningen. 

 

Pain, Skogsröjet, Rejmyre, 2014-01-08_1

Jag må vara jävig, Peter Tägtgren (Hypocrisy) är lite av en husgud för mig, men Pain var på förhand en av de mest spännande bokningarna på Skogsröjet och jag kan ju inte säga att Tägtgren gjorde mig besviken i alla fall. Den av synthar präglade industrimetallen brukar göra sig väldigt fint live och så även denna solgassande kväll.

Läs mer...

Supralunar, Skogsröjet, Rejmyre, 2014-08-01

Redan från början visar Supralunar att man egentligen är alldeles för bra för att kliva på Skogsröjets minsta scen inför en i princip obefintlig publik. Det är faktiskt lite synd att de få besökare som behagat sig ut till Rejmyre så tidigt prioriterar att hänga i öltältet än framför scen för de missar en up and coming akt som vet vad de håller på med.

Läs mer...

Black Oak, skogsröjet, Rejmyre, 2014-08-01

Den myspysiga stämningen på Sveriges kanske hemtrevligaste hårdrocksfestival i mellanklassen gör progmetallarna i Black Oak sitt allra bästa för att sticka hål på. Med sin hardcoreinfluerade och råa metall lyckas de nästan. Problemet är bara att det knappt var en själ där för att hjälpa dem. Uppslutningen bland publiken var i bästa fall mager. 

Läs mer...