Musicstage.se

Sónar Barcelona 2014

Gesaffelstein, Sónar, Barcelona, 2014-06-13

Gesaffelstein är en av de mest hyllade artisterna i Frankrike. Han bär skjorta och kavaj, elegant på ett franskt konstnärligt vis och ståtligt och mystiskt entrar han scenen med en cigarett i ena mungipan. Det får mig att tänka på Sarte av någon anledning.

Läs mer...

Robyn och Röyksopp, Sónar, Barcelona, 2014-06-13

Röyksopp spelar på Sonar by Night och inleder med låtar från deras egen repertoar. Det är en trogen publik som jublar direkt när de kliver fram på scenen. Två timmar har de båda artiserna till sitt förfogade och jag frågar mig innan konserten om det inte är lite långt tid, de flesta andra akter spelar runt en timma, men det skall visa sig att jag har fel.

Läs mer...

Copeland, Sónar, Barcelona, 2014-06-13

Inga Copeland är ena halvan av hyllade Hype Williams som jag senast såg på en festival i Göteborg för några år sedan. Det var då en egensinnig och autentisk duo som uppträdde och nu är jag exalterad över att se vart detta kan landa när Copleand är här själv.

Läs mer...

Mr. K, Sónar, Barcelona 2014-06-13

Om man skall lyssna på någon som inte spelar live utan bara DJ:ar så skall det vara något utöver det vanliga. Mr. K från Barcelona är en master på mash-up (blandning av två låtar) och det är perfekta mixar som jag får höra under inledningsspelningen av Sonar by Night. Det är vad man förväntar sig av en DJ på den här nivån och han gör mig inte besviken.

Läs mer...

Trentemöller, Sónar, Barcelona, 2014-06-12

Senaste gången jag såg Trentemöller var på Dans Dakar i Stockholm och jag minns konserten som fullständigt magisk med en blandning av instrument, fantastisk scenografi och elektroniska beats. Mina förväntningar på denna danska artist är således höga.

Läs mer...

Plastikman, Sónar, Barcelona, 2014-06-12

Riche Hawtins, alias Plastikman, är en av de främsta artisten på Sonar i år. Denna musiker från Kanada är en pionjär inom den elektroniska dansmusikscenen och han är en sann konstnär. När han entrar scenen på festivalen är det med konceptet Object från nya skivan EX, som släpptes några dagar tidigare.

Läs mer...

Nisennenmondai, Sónar, Barcelona, 2014-06-12

Från Japan kommer den tradiontionellt japanskt blyga trion Nisennenmondai. De spelar under tidig kväll i den fantastiskt rött upplysta lokalen Sonar Hall. Golvet fylls snabbt upp och intensiva trummor ljuder över publiken. Det är hårt och relativt mörkt, med starka dream inslag. Det känns nästan som att det ekar i lokalen, eller som att någon slår på en plåt någonstans.

Läs mer...

Harald Björk, Sónar, Barcelona, 2014-06-12

HaraldBjork

Harald Björk från Norrköping öppnar upp Sonar 2014 med ett live-set på Sonar Drome. Det är i stort sett folktomt i den fantastiska arenan när han börjar spela, men klockan är bara tolv på förmiddagen. Kanske en otacksam tid att spela men lokalen fylls upp allteftersom. Drömska toner och distinkta beats hörs från högtalarna och fyller lokalen. Man kan känna vibrationerna i marken på det tillagda konstgräset och flera i publiken sitter ner och lyssnar medan en mindre grupp dansar.

Läs mer...