Musicstage.se

Sthlm Fields 2014

Metallica, STHLM Fields, Stockholm, 2014-05-30

Så var det äntligen dags för huvudakten på Sthlm Fields, äntligen dags för de dryga femtiotusen besökarna att få se Bay Area-thrasharna Metallica rocka loss på Gärdets stora scen. Jag var något skeptisk till spelningen, dels har onekligen Metallica haft några rätt kassa år på jobbet, dels ger upplägget på spelningen mig ett par tvivel på hur långt det kan bära.

Läs mer...

Slayer, STHLM Fields, Stockholm, 2014-05-30

Äntligen, som Gert Fylking hade sagt, äntligen får vi lite energi och jävlar anamma på Sthlm Fields. Från första stund bjuds publiken på ett ordentligt röj och det känns som att bandet ger allt. Det är nästan så man inte saknar Jeff Hanneman, eller jo det är klart man gör men saknaden blir i alla fall mindre när bandet levererar en sådan föreställning.

Läs mer...

Ghost, STHLM Fields, Stockholm, 2014-05-30

Jag måste erkänna att jag inte alls dragits med i den populistiska våg som dragit med större delen av hårdrocksfolket in i landet Ghost. Jag har egentligen aldrig sett det bra i deras retroinspirerade musik som snarare känns mossig än med den moderna touch som man kan önska.

Läs mer...

Gojira, STHLM Fields, 2014-05-30

Fransoserna i Gojira är de som öppnar Sthlm Fields för mig. En öppning som är ett av de banden jag sett fram emot mest på festivalen tyvärr så levererar bandet inte riktigt vad jag önskar. Framförallt känns allt så himla lagom.

Läs mer...