Musicstage.se

Sthlm Folk Festival 2013

Tarabband, Stockholm Folk Festival, Stockholm, 2013-08-10

De spelar klassisk arabisk folkmusik blandat med egenkomponerat. Det är en förhållandevis pampig inledning som bjuds. Sångerskan ackompanjeras till lugn musik samtidigt som hon dansar ut med ett par enorma gyllene vingar.

Läs mer...

The Loulou Sisters, Stockholms Folk Festival, Stockholm, 2013-08-10

Vi står där, publiken, på en öde dansbana. Det ligger lite instrument längst ner i ena änden. Och väntar. Ingen ger oss egentligen en aning om vad som händer. Människor börjar bläddra i sina blad, vissa går. Andra väntar, tålmodigt. Sen kommer de, gåendes ner genom slänten.

Läs mer...

ODE, Stockholm Folk Festival, Stockholm, 2013-08-10

De är en ny konstellation. Vilket ger en viss spänning, det nya ger möjligheten till omformuleringen. Till något nytt.

Läs mer...

Marie Bergman, Stockholm Folk Festival, Stockholm, 2013-08-09

Mitt i ett överfyllt tält, inte av öldrickare utan av fans, så står hon. På en rätt liten scen i bortre änden av själva tältet så står Marie Bergman och äger ett helt utrymmet.

Läs mer...

Cookies´n Beans, Stockholm Folk Festival, Stockholm, 2013-08-09

Mina fördomar finns där, tyvärr. Innan spelningen så tänker jag ”rätt glättigt, playback och regisserat”. Men oj så fel jag hade. 

Läs mer...

Invigning, Stockholm Folk Festival, Stockholm, 2013-08-09

För 15 år sen så var folkscenen, för mig, förknippad men en enorm gubbighet. De yngre lyste med sin frånvaro. Men idag, på Stockholms Folk Festival så visar sig folkmusikscenen från en helt annan sida. För här verkar det finnas en av alla. De unga, de gamla, de smala, de tjocka, de korta, de långa. Skinnväst, hipster, micfrilla, hennafärgad och enorm hockeyfrisyr. Kan det vara så att folkmusiken än en gång har gått och blivit folklig?

 

Läs mer...

Vindla String Quartet, Stockholm Folk Festival, Stockholm, 2013-08-09

Det är finstämt, till delar skört och väldigt vackert. Musiken blir svindlande och det är inte utan att tanken glider iväg till filmens värld. Repertoaren är bred och de mixar stycken från Amelie från Montmarte, Amerikansk folk och Svenska klassiker.

Läs mer...