Musicstage.se

Sthlm Folk Festival 2014

Sallyswag, Stockholm Folk Festival, Stockholm, 2014-08-07

En av sångerskorna i Sallyswag förkunnar när de kommer in på scen att målet med kvällen är att få alla att dansa. Från första låten så verkar det inte vara ett svåruppnått mål, det dansas framför scenen på en gång. Uppe på scenen är det fullt ös och det ser nästan lite trångt ut med ett nio-personersband på den lilla scenen. De verkar inte vara bekymrade över den saken, snarare tvärtom, det stojas och skrattas mellan de fartiga tonerna som faller över oss.

Läs mer...

Arja Saijonmaa, Stockholm Folk Festival, Stockholm, 2014-08-07

Innan Arja Saijonmaa ens blivit presenterad av konferencieren så ropar publiken på henne. Det är ingen tvekan om att hon är en populär dam. Det verkar inte finnas någon som ogillar Arja Saijonmaa, i alla fall inte här. Hon nästan svävar in på scen med en magnifik ljus klänning på sig, och en röd ros i handen, högst troligen extremt redo för show. För är det någonting hon kan så är det att showa på scenen.

Läs mer...

Sofia Jannok, Stockholm Folk Festival, Stockholm, 2014-08-07

Sofia Jannok är stark på scenen. Med sitt norrländska lugn står hon säkert och tryggt och framför sina låtar. Med en vacker sångröst trollbinder hon lätt den stora publiken när hon framför sin speciella blandning av jojk, visa och pop. Hon sjunger mest på nordsamiska, vilket för mig skapar lite bekymmer när jag inte riktigt vet vad hon sjunger om. Dock har hon en förmåga att ändå förmedla en känsla med hjälp av sin röst, jag kan alltid ana vad bakgrunden till låten är. Hon blandar lätt starka och mjuka toner och hennes röst svävar över musiken. 

Läs mer...