Musicstage.se

Sthlm Music & Arts 2012

Björk, Stockholm Music & Arts, Stockholm, 2012-08-05

Kvällen, helgens och Stockholm Music & Arts sista artist stavas Björk. Det var för den 46-åriga isländskan de flesta hade kommit hit. Om det faktiskt var Björk på scen, eller trollet Plupp var oklart fram till första ton. Vilken stämma Björk besitter, helt fantastiskt. Hårbeklädnaden á la Plupp som designern Jeremy Scott hade gjort, och som Björk hade på sig, var dock mindre fantastisk.

Läs mer...

Buffy Sainte-Marie, Stockholm Music & Arts, Stockholm, 2012-08-05

Buffy är helt klart helgens mest meriterade och för den delen äldsta artist. 71-åringen som skivdebuterade redan på mitten av 60-talet föddes i Kanada men tillhörde indianstannen Cree. Buffy påminner om sina folkrockskollegor Melenie Safka och Janis Joplin. Samma starka och härliga men spräckliga röst.

Läs mer...

Fatoumata Diawara, Stockholm Music & Arts, Stockholm, 2012-08-05

Det är nästan exakt ett halvår sen vi fick se Fatoumata Diawara, även kallad Fatou, i Stockholm senast. Hon verkar trivas här och vi verkar trivas med henne. Hon kliver ut på scen i sin gula klänning och gula huvudbonad, likt en sol. Läcker. Tropisk. Exotisk.

Läs mer...

Laleh, Stockholm Music & Arts, Stockholm, 2012-08-04

Innan Laleh kliver in på scen bjuds vi av ett dansnummer i högsta klass. Likt en älva rör hon sig på scenen. Dans är ett återkommande inslag under hela spelningen och lyfter uppträdandet en hel del.
När man går på en Lalehkonsert så får man en hel upplevelse. Man får en skönsjungande Laleh, dansöser och dansörer, ett häftigt ljusspel och ett grymt duktigt band.

Läs mer...

Tinariwen w/ José González, Stockholm Music & Arts, Stockholm, 2012-08-04

För mig var nog det här den i förväg mest spännande spelningen för idag. Jag hade absolut ingen aning om vad jag skulle förvänta mig av Tinariwen. Att dessutom José González skulle vara med på ett hörn lockade verkligen.

Läs mer...

Emmylou Harris, Stockholm Music & Arts, Stockholm, 2012-08-04

Det var 35 år sen Emmylou var i Sverige för första gången och hon säger att hon gärna fortsätter att komma hit i 35 år till. Ha då i åtanke att damen från Alabama USA är 65 år. Står hon på samma scen om 35 år så tänker i alla fall jag vara där.

Läs mer...

Ane Brun, Stockholm Music & Arts, Stockholm, 2012-08-04

Likt en albatross svävar Ane Brun in på scen. Vinden fångar hennes klänningliknande plagg och första tonen ger mig nästan gåshud. Det är något mystiskt över Ane. Efter första låten känns det som vi har blivit förda till ett Narnia-liknande äventyr. Publiken gillar det.

Läs mer...