Musicstage.se

Sthlm Music & Arts 2013

Prince, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2013-08-04

Prince har utfärdat ett påbud om totalt fotoförbud under spelningen. Det är så viktigt att han skickar ut en medlem i bandet för att påminna om detta innan konserten börjar. För den börjar till sist, en timme försenad. Inget märkvärdigt i detta sammanhang, jag har varit med om betydligt större förseningar. Dock är det alltid lika frustrerande.

Läs mer...

Laura Mvula, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2013-08-04

Folktillströmningen är som allra störst när det börjar närma sig spelningen för Music & Arts största dragare och affischnamn – Prince. Det ingen tacksam uppgift att då vara akten innan, utan att kännas som ett förband. Men jag tycker att Laura Mvula gör ett fantastiskt bra jobb med att axla den rollen.

 

Läs mer...

Mariam the Believer, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2013-08-04

På skiva är Mariam The Believer intressant – i brist på bättre ord. Det är musik av det inte helt lättlyssnade slaget, men också av den beskaffenheten att låtarna växer för varje genomlyssning

Läs mer...

Billy Bragg, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2013-08-03

Billy Bragg har fördelen att han inte bara är en god protestsångare, utan också en fullblodad entertainer. Om mellansnacket var roande på Efterklang igår, så är det här några nivåer högre. Billy skulle inte ha några som helst problem med att köra ett stand-up-gig helt utan musik. Igår efterfrågade jag lite upptempo, och det får vi väl, men framför allt bjuds publiken på humor och skratt – det var verkligen vad den här festivalen behövde.

Läs mer...

Lune, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2013-08-03

Den sista dagen av Stockholm Music & Arts har kommit och inleds av färgstarka Lune. Efter lite efterforskningar får jag lära mig att Lune är ett musikprojekt som kan låta och se annorlunda ut beroende på om man lyssnar på radio eller upplever musiken live. Själva konstellationen kan även den variera.

Läs mer...

Rodriguez, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2013-08-03

99 procent av publiken – inklusive jag själv – har sett dokumentärfilmen Searching for Suger Man. Historien är fantastisk och likställer Rodriguez, kvällens sista artist, med Elvis Presley och Bob Dylan. Förväntningarna är således skyhöga.

Läs mer...

Efterklang, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2013-08-03

På skiva är Efterklang ett fantastiskt band. Det är sofistikerad postrock med elektroniska inslag. Allra bäst är de när de fläskar på med electronican. Eller fläskar, Efterklang är inte riktigt ett band som ”fläskar på” – på gott och ont.

Läs mer...

Sofia Jannok, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2013-08-03

Innan solen går ner för dagen är det är dags för den samiska artisten Sofia Jannok att inta scenen. Det blir till en början en fortsättning på dagens mysiga tema, men visar sig bli mer än så.

Läs mer...