Musicstage.se

Chrissie Hynde, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2014-08-01

Om Chrissie Hynde kan jag ingenting så när hon kör igång med sin rockiga musik slår det mig att jag känner igen rösten. Du vet så där när en hör en röst och känner igen den men inte vet från var och det stör dig otroligt. Så när jag då kollar upp att hon är den som är The Pretenders så faller bitarna på plats. En ikonisk röst, i alla fall för mig.

Publiken är av den äldre sorten och jag antar att många hängt med under Hyndes karriär och nu tar chansen att se henne spela. Hynde är bra live, sången är stark och låtarna håller bra kvalité. Hennes erfarenhet lyser igenom både i låtarna och när hon pratar. Hitsen Don’t get me wrong och I’ll stand by you bringar så klart fram mest jubel och känslor.

En mycket märklig filur går runt och dansar på scen. Först verkar det var ett överförfriskat fan som rullar runt på scengolvet och framför någon slags juck-dans, men när ingen kör bort honom så måste det ju betyda att han är en del av underhållningen. Högst oklart, men det kanske är lite rock’n’roll över det hela. När Hynde sedan säger ”crazy fucker” med ett skratt och presenterar honom innan han hjälper till att sjunga på en låt så är det mest roligt. Han triggar upp rock-stämningen lite med sin inlevelse.

FotonFoton från konserten finns här.

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)