Musicstage.se

Beth Orton, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2014-08-02

Det jag lärde mig när jag läste på om Beth Orton innan konserten var att hon spelade elektrofolk, något som låter mycket spännande i mina öron, jag som faller för ovanliga musikstilar. Jag föreställde mig coola beats blandat med folkmusikmelodier. Men när Orton tar plats på scen så är det ensam, och bara med en gitarr. Med sorgsen röst sjunger hon molltoner till gitarrplockande. Det är vackert, men spelar hon samma låt hela tiden?

Efter några låtar får hon sällskap på scenen av en man och när de börjar spela tillsammans med varsin gitarr så blir det bättre. Deras röster passar utmärkt ihop och gitarrerna kompletterar varandra i melodierna. När jag ställt in mig på att det är singer/songwriter-musik jag lyssnar på så är det rätt vackert. Melankolin går in i hjärtat och även om jag inte hör vad de sjunger om hela tiden så känns det.

Det är variation i låtarna, för mig är det bäst när det är lite mer upbeat och de sjunger stämmor ihop. Orton har en bra känsla på scen och det är många som kommit för att se henne. En fin konsert.  

FotonFoton från konserten finns här.

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)