Musicstage.se

Anders Wendin, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2014-08-02

Anders Wendin släppte namnet Moneybrother och hittade till den musiken han alltid borde ha skapat. Inget fel på det som varit, men det går bra att påstå att Wendin nu har hittat in på en för honom väl passande väg. Det känns lite mer uppsluppet, härligt, glatt. Rockigheten har övergått lite till någon slags storbandspop med trallvänliga låtar.

 

Inte för att det är ett ovanligt stort band på scenen, men känslan jag får är att det finns många fler musiker än det faktiskt är. Varje låt är som en egen liten historia och tar mig med till olika ställen. Användandet av många instrument hjälper nog till på vägen, det delas ut små egenskaper till de olika låtarna som gör att alla får en personlighet. Samspelet musikerna emellan är fantastiskt härlig att se, det är tydligt att de har en rolig stund på scenen, något som smittar av sig till publiken som dansar och stojar utan att de direkt behöver be om det. Wendins kompanjon Viktor Brobacke ger också han det lilla extra för att höja stämningen. Lilla extra kan vara fel ord, han ger extra punkt slut, charmar mig totalt när han dansar med i musiken, spelar munspel, trombon och sjunger med för allt han är värd.

Bästa låten för mig är Större än såhär med sitt lugna, gungframkallande beat. Hela konserten är över förväntan för mig, för om jag inte lyssnat någonting på Anders Wendin innan kommer jag göra det från och med nu.

FotonFoton från konserten finns här.

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)